„Úgy gondolom, hogy szólásszabadság van”

Elrajtolt a 2015/16-os idény második felvonása, ami túl sok izgalmat nem tartogat (a Fraditól lehetetlen elvenni az elsőséget), a magyar foci inkább az Eb-re készül. Így tett volna Bernd Storck is, ha beengedik a Szusza Ferenc Stadionba. Lelátói történetek a 20.

Elrajtolt a 2015/16-os idény második felvonása, ami túl sok izgalmat nem tartogat (a Fraditól lehetetlen elvenni az elsőséget), a magyar foci inkább az Eb-re készül. Így tett volna Bernd Storck is, ha beengedik a Szusza Ferenc Stadionba. Lelátói történetek a 20. fordulóból.

Mielőtt a futballal (például: Békéscsaba–Ferencváros 0:1) kezdenénk foglalkozni az idei első NB I-es forduló kapcsán, jegyezzük meg: február elején kiderült, hogy Angeli László ügyész az évek óta húzódó bundaügy öt vádlottjára kért börtönbüntetést. Vádbeszédében Angeli a legsúlyosabb ítéletet, tízéves börtönbüntetést, a nyolcadrendű vádlottra, A. Zoltánra kérte, az elsőrendű vádlottra (aki természetesen mindent tagadott), K. Zoltánra legrosszabb esetben egy–ötéves szabadságvesztés vár. Emlékezzünk csak vissza: négy évvel ezelőtt a tavaszi szezon kezdete előtt egy nappal ugrott ki egy zuglói panelház tetejéről Kutasi Róbert, a REAC igazgatója, a szálak hirtelen összekuszálódtak a magyar futballban. Azóta nem telik el úgy egy hónap, hogy ne indulnának találgatások egyes bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatban (a bunda melegágyának számító Ligakupa sorozatát tavaly az MLSZ bölcsen megszüntette…).

Elnézést kérnek

Visszafordították a szövetségi kapitányt Újpesten (UTE–Videoton 1:0). Bernd Storck és Andy Möller szerette volna a helyszínen megnézni a meccset, csakhogy valakik még a parkolóba sem engedték be őket. Természetesen az esetért senki sem vállalta a felelősséget: az Újpest vezetői először a rendőrséget hibáztatták, mire a szervezet hivatalos közleményben cáfolt: a rendőrségi kordonon Storckék átjutottak, a klub biztonsági emberein viszont már nem. Ráadásul a Nemzeti Sport információi szerint az újpesti biztonságiak tudtak Storck érkezéséről. „Lefolytatunk egy belső vizsgálatot a rendőrség és a belső biztonsági szolgálat bevonásával. Részünkről ezzel lezártnak tekintjük az ügyet. A kapitánytól elnézést kérünk!” – olvastuk a következő körben Ágai Kis András szűkszavú nyilatkozatát. A kommunikációs vezetőtől és az Újpesttől alighanem kicsit több kell majd a jövőben, az MLSZ sajtófőnöke szerint a szövetség néhány napon belül levélben tisztázza majd az ügyet az újpesti klubbal. Talán a levél mellé nem ártana csatolni egy-egy fotót Bernd Storckról és Andy Möllerről, hátha így jobban felismerik majd őket a dolgozók. Bár alighanem tudták, kiket nem engednek be a Szusza Ferenc Stadionba…

Akadémisták nélkül

Békéscsabán a hazai ultrák jártak rosszul, egy vita után a biztonságiak vezetője inkább kiüríttette a szektorukat. Haba László vasárnap a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az ügyről. Az inzultust szerinte az váltotta ki, hogy a Fradi egyik biztonsági embere bement a békéscsabai szektorba, és azt kérte a drukkerektől, hogy ne szidják Kubatov Gábort, az FTC elnökét. „Úgy gondolom, hogy szólásszabadság van, a száját senkinek nem lehet befogni, ezért nem léptünk fel ezekkel a szurkolókkal szemben” – mondta az ügyről a békéscsabai biztonsági vezető, aki azt sem értette, hogy ferencvárosi kollégája mit keresett a csabai szektorban.

S végül látogassunk el Felcsútra is (Puskás–Diósgyőr 1:0), ahol a helyi akadémistákat a 63. és a 90. perc (Sallai Roland le- és a 23. születésnapját ünneplő Tar Zsolt becserélése) között senki sem képviselte a pályán. Volt ott viszont horvát, szerb, szlovák és ukrán légiós. Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Inkább semmit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?