U15-ös birkózók bajnoki éremcsatái

birkózás
Dunaszerdahely |

Egy év elteltével szombaton ismét szabadfogású országos bajnokságot rendeznek a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban, ahol az idősebb diákok (U15) csatáznak a bajnoki címért, az érmekért. 

Ahogy ez már lenni szokott, rendre az a klub pályázza meg a rendezés jogát, melynek a versenyzői gazdag éremtermésre számítanak. Csallóköz szívében a tavalyi esztendő legeredményesebb szlovákiai klubjának, a Dunaszerdahelyi Birkózóklubnak a szervezésében kerül sor a viadalra. 

„Az erőviszonyok ismeretében állítom: szárnyaikat bontogató birkózóink több súlycsoportban is a dobogó legfelső fokára kerülhetnek. 10-12 versenyzőt nevezünk, tőlük két-három bajnoki aranyérmet várunk. Egyébként tavaly négy országos bajnoki címet szereztek védenceink. Jóslásokba nem bocsátkozom, ráadásul a nevezéseket nagyban befolyásolja az influenzajárvány, mely a sportolókat sem kíméli. Megmutatkozott ez a szállásfoglalásnál is, néhány klub a héten csökkentette a számokat. A fiúknál 12, a lányoknál 10 versenykategóriában rendezünk éremcsatákat. Amennyiben egy súlycsoportban csupán ketten lennének, akkor két győztes meccs dönt a győztesről. Egyébként a bajnoki címek mellett a további tét a korosztályos kontinensbajnokságra való nevezés kiharcolása. Idén egyébként Görögországban kerül sor az U15-ösök Európa-bajnokságára. A címeres mezre, Eb-szereplésre a mi birkózóink is esélyesek. Látványos szőnyegcsatákra van kilátás, minden sportkedvelőt szeretettel várunk a sportcsarnokban” – nyilatkozta lapunknak a rendezvényről, az elvárásokról a honi birkózószövetség szakágot felügyelő alelnöke, Hakszer Roland. 

A bajnoki párharcok délelőtt 11 órakor a selejtezőkkel rajtolnak el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?