Türkizkék sziromlevelet vittek haza

szilveszteri futás

Óriási érdeklődést tanúsítottak a mozgás szerelmesei az immár tizennyolcadik alkalommal lezajlott hagyományos dunaszerdahelyi szilveszteri futás iránt, összesen négyszázhat (!) futó és kocogó állt csatasorba az év utolsó napjának délelőttjén a városi szabadidőparkban. 
 

A szeles, hűvös idő sem szegte kedvét a sportolni vágyóknak. A legtöbben márkás felszerelésben dacoltak a méterekkel, kilométerekkel, néhányan azonban civilben vágtak neki a távnak. Minden bizonnyal nézőként érkeztek a helyszínre, de őket is elkapta a szilveszteri futóláz. A legkisebbek 200 méteres távot futottak le, a többiek pedig egy-, három- és öt kilométeren tesztelték erőnlétüket. 

A rendezvény résztvevői között sok ismerős arcot is láttunk. A DAC egykori focikiválóságai közül Németh Krisztián, Straka Gábor, Borbély Balázs is csatasorba állt, de a dunaszerdahelyi birkózóklub edzője, id. Gaál Attila is a részvevők között volt. Nagy Károly a területi bajnokságban fújja a sípot, Ivicze György pedig az AG Sport (VI.) ligában játszó hegyéteiek gólzsákja. A mezőnyben ott voltak a dunaszerdahelyi kézilabdázók, a bősi karatékák és a bősi futóklub tagjai. Többen megfuttatták négylábú társukat, de tolókocsis részvevője is volt a sportos életvitelt népszerűsítő erőpróbának. 

Az újoncok között volt a DAC neveltje, a ligetfalui Artmedia parádés európai kupaszereplését csapatkapitányként levezénylő Borbély Balázs. „Barátaim, nevezetesen Németh Krisztián, Méhes Zsolt, Bíró Balázs rábeszélésére jöttem el a népszerű dunaszerdahelyi futószilveszterre, melyen a leghosszabb távot teljesítettem. Egyébként hetente kétszer-háromszor eljárok futni, de a karácsonyi ünnepkör az ember életében a felgyülemlett kalóriák miatt nehezebb időszak. Magánemberként szeretnék fitt maradni, edzőként pedig szükségem van a jó erőnlétre. Egy hét múlva kezdődik a téli felkészülés, mely védenceimhez hasonlóan engem sem érhet felkészületlenül” – nyilatkozta a célba futást követően lapunknak motivációjáról a II. ligás FC Petržalka vezetőedzője. 

Az óév végi csallóközi futóforgatagban otthonosan mozog a tősgyőkeres diósförgepatonyi Gyurkovics Erika. „Nagymegyeren, majd Dunaszerdahelyen búcsúztattam a leköszönő esztendőt, Nagypakán köszöntöttem futással a 2019-es évet. Én ebben találtam meg a boldogságom. Nincs rivalizálás, itt mindenki tiszteli, szereti a másikat. Három évvel ezelőtt, amikor először, mondhatni felkészületlenül, álltam rajthoz a diósförgepatonyi futóversenyen, bátyám, Lelkes József őrültnek titulált. Ma ott tartok, hogy a legtöbb hazai és magyarországi versenyen korosztályos győztesként kerülök a krónikába” – ecsetelte érzéseit Gyurkovics Erika. 

Minden befutónak jutott érem. Idén a szerencse szimbólumának számító négylevelű lóhere negyedik, türkizkék színű szirmával távoztak a résztvevők. A sportcsarnokbeli ünnepélyes kiértékelésen a tombolában sok díj talált gazdára. Köztük Alföldi István kerámiaművész készítményei. A résztvevők pezsgővel koccintottak a 2019-es évre, vastapsuk pedig a szervezés nívóját minősítette. „A rekordrészvétel, a vastaps is azt sugallja, hogy a hagyományos szilveszteri futás Dunaszerdahelyen szerves része az év utolsó napjának. Négyszázhatan még sosem voltak rendezvényünkön. Az sem mellékes, hogy a legtöbben, szám szerint 154-en öt kilométert futottak. Köszönettel tartozunk a dunaszerdahelyi városi önkormányzatnak, támogatóinknak” – értékelte a tömegeket mágnesként vonzó sportos óévbúcsúztatót a főszervező Vajas Roland, a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov vezetője.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?