Triplázásra készül a DAC

Pozsony/Dunaszerdahely |

<p>Az odahaza százszázalékos Senica fogadja a Garger-legénységet az újonc Senica otthonában lép pályára a DAC a labdarúgó Corgoň Liga 6. fordulójában. A két győzelem után (Prešov 3:0, Dubnica 3:1) megjött a sárgakékek étvágya, s biztosra veszik, hogy nem jönnek haza üres kézzel.</p>

„A korábbi hetekhez képest, amikor elsősorban a játékosok erőnlétének a javításán fáradoztunk, hétfőtől lazább rezsimben gyakoroltunk. Naponta csak egy tréning volt a műsoron, s inkább a regenerációra helyeztük a hangsúlyt - mondta lapunknak Radványi Miklós másodedző. - A legutóbbi két bajnoki megnyerése után érthetően remek a hangulat, bízunk benne, hogy Senicán is folytatjuk a sikersorozatunkat. Alaposan kielemeztük az újonc játékát, Ladislav Hudec tanítványai inkább a támadójátékban jeleskednek, ám védelmük eléggé sebezhetőnek tűnik. Egy biztos, nem fogunk fejetlenül rohamozni, de nem állunk be a kapunk elé sem. Csapatunknak sajátos arca van, ismét saját stílusunkkal akarunk eredményesek lenni. Meggyőződésem, hogy legalább az egyik pontot elhozzuk.“ Dušan Chytil klubmenedzser még Radványinál is bizakodóbb: „Egyértelműen nyerni megyünk Senicára!“
A régóta sérüléssel bajlódó Marcinon és Tosumon kívül mindenki egészséges. A tegnap délutáni gyakorlás után dunatőkési edzőtáborba vonult a társaság. Kurt Garger mester várhatóan a Dubnicán bevált kezdőcsapatot küldi pályára, de elképzelhető, hogy Boya vagy Elong Elong is lehetőséget kap.
Az viszont intő jel a DAC számára, hogy eddig odahaza százszázalékos az újonc: amely előbb az eperjesi (3:2), majd a máriatölgyesi gárdát (2:1) győzte le. A hét közben két neves védővel, a nagyszombati Vladimír Pončákkal és a korábban a Spartában, a Jablonecben és Törökországban szereplő cseh Jiří Homolával erősített a Senica.
Hagyományosan sok DACszurkoló kíséri el kedvenceit, az autóbuszok ma 14 órakor indulnak a dunaszerdahelyi Szent István térről, s Galántán az Esterházykastélynál is megállnak.

Hétvégi mérkőzések

6. forduló
Augusztus 15., szombat, 16.30: Senica-DAC (játékvezető: Smolák); 19.30: Dukla Banská Bystrica-Dubnica (Eperješi), Nitra-Prešov (Šuniar), Slovan Bratislava-Petržalka (Hriňák), Žilina-Ružomberok (Sedlák).

Augusztus 16., vasárnap, 19.30: Trnava-Košice (Kružliak).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?