Tran-tripla, ipolysági diadal Ipolyszalkán

régiófoci

Az Ipoly-menti riválisok presztízscsatáján a vendég ipolyságiak 3:0-ás győzelme került a jegyzőkönyvbe a Nyugat-szlovákiai VI. fociliga Keleti csoportja 8. fordulójában.

A tabellaszomszédok derbijén Peter Tran mesterhármasával diadalmaskodtak Urblík József védencei, akik ezen a találkozón visszavágtak az ipolyszalkaiaknak a Szlovák Kupa nyitófordulójában elszenvedett 1:3-as vereségért.

A gólhelyzetek alapján 5:3 arányban kellett volna nyernünk. Sajnos, ezúttal elpuskáztuk ziccereinket, a vendégek háromszor lekontráztak bennünket. A gyatra helyzetkihasználás megbosszulta magát, az eredmény szempontjából perdöntőnek bizonyult. Elbuktuk az egyébként látványos, színvonalas mérkőzést. Nagy pozitívumnak tartom, hogy a rossz idő ellenére mintegy háromszázan buzdították a csapatokat. Lecsúsztunk a dobogóról, de a folytatásban azon leszünk, hogy győzelmekkel, jó teljesítménnyel háláljuk meg szurkolóink bizalmát. Minimális célunk, hogy az első öt között végezzünk” – értékelte lapunknak a párharcot Demendi Attila, az ipolyszalkaiak klubelnöke.

A nyáron lejátszott kupameccsen Tran és Szigeti is hiányzott, foghíjas csapattal szerepeltünk. Ezúttal viszont a legerősebb összeállításban léptünk pályára. Csapatként és egyénileg is felülmúltuk a hazaiakat. Kollektívánk és a mezőny legjobbja a gólzsákunk, a triplázó Tran volt, de kapusunk, Belák Lajos is dicséretet érdemel. Kétgólos vezetésünknél két ízben is bravúrral mentett. Egyébként egy picit nehezteltem is a fiúkra, ugyanis már jóval előbb is padlóra küldhettük volna ellenfelünket. A harmadik találatunkat a 90. percben szereztük. Egyébként színvonalas párharcot láttak a drukkerek. Sokan eljöttek buzdítani bennünket, köszönet érte” – ecsetelte az összecsapást Urblík József, a vendégek 52 esztendős edzője, aki olykor még a pályán is segíti védenceit. „Szűk játékoskerettel rendelkezünk, csupán tizenhárom épkézláb futballistánk van. Szükség esetén én is csatasorba állok. Nyáron, a szabadságok idején, több ízben is játszottam. Az utóbbi hetekben a cserepadon várok bevetésre készen” – fűzte tovább a gondolatsort az egykor a honi felsőházban is vitézkedő sportember, aki nem titkolta: mellényúlt, amikor nyáron a VI. ligába jelentette be a felnőttek csapatát. „Maradhattunk volna felsőbb osztályban, de nem akartam kockáztatni. Sebaj, azon leszünk, hogy bajnokként az V. ligába kerüljünk. Amennyiben télen sikerül megerősíteni a keretet, növelni a csapaton belüli versenyhelyzetet, akkor összejöhet a feljutás. Jelenleg egy vereséggel a tabella második lépcsőfokán tanyázunk, vasárnap a bánkeszieket is szeretnénk két vállra fektetni” – bizakodott a folytatást illetően Urblík József.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?