Tragédia? Fiaskó?

Csütörtökön este az utóbbi évek legnagyobb kudarcát könyvelhette el a szlovák jégkorongsport.

Csütörtökön este az utóbbi évek legnagyobb kudarcát könyvelhette el a szlovák jégkorongsport. Akármilyen hihetetlenül is hangzik, de így igaz: a szerény képességű, B-csoportos magyar együttes 4:2-re legyőzte a szlovák válogatottat! Ez akkor is szégyen, ha a favorit igencsak szedett-vedett csikócsapattal lépett jégre Budapesten. A kilenc idegenlégiós, pontosabban a cseh Extraligában szereplő hokis, valamint a tizenkét újonc kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Az volt az érzése az embernek, mintha František Hossa edző védencei nem is korongozni mentek volna a magyar fővárosba, hanem kirándulni, szórakozni és természetesen lottózni. Ez utóbbit a játékosok be is vallották a csütörtöki blamázs előtt.

A szakemberek többsége – a gyengécske ellenfelek miatt – nem nagyon örült annak, hogy a válogatott szakvezetése elfogadta a magyarok meghívását. A illetékesek természetesen más véleményen voltak, lépten-nyomon azt hangoztatták, Budapesten bizonyíthatnak a jövő emberei, a fiatalok, akiknek szükségük van a sikerélményre. Természetesen a gólzáporos győzelmek és a végső siker reményében, no meg egy kicsit nagyképűen utaztak az AstraZeneca Kupára.

Nos, az eredmény ismert. A válogatott jelenlegi játékosai minden tekintetben leszerepeltek, komolytalanul játszottak, s egy biztos, a közeljövőben a címeres mez közelébe sem kerül(het)nek. A hokivilág tehát jót nevetett a vb-bronzérmes (az már más lapra tartozik, hogy a dobogós csapatból senki sem játszott a magyarok ellen) párját ritkító kudarcán. Még szerencse, hogy ez a harmatgyenge együttes nem kapott meghívást az ugyancsak most zajló, jóval rangosabb Német Kupára.

A szövetség vezetői nagyot tévedtek, amikor az A-válogatottat nevezték a magyarországi tornára, ahol valójában csak a C-csapat lép jégre. Ennek ellenére le a kalappal a szlovák Dušan Kapusta által irányított magyar együttes előtt!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?