Továbbjutott a Slovan, jöhet a PAOK

Slovan

A hazai 1:0 után a Slovan idegenben 3:1-re legyőzte az ír Dundalk csapatát, így bejutott a labdarúgó Európa-liga-selejtező 4. fordulójába, ahol a görög bajnok PAOK ellen küzdhet meg a csoportkörbe jutásért.

A Slovan nem vette félvállról az írországi visszavágót, és gyakorlatilag már a mérkőzés első félidejében eldöntötte a továbbjutás kérdését – a mezőnyfölényben játszó égszínkékek Ratao és Csavrics góljával megnyugtató, 2:0-s előnnyel vonultak szünetre, ráadásul több nagyobb helyzetet is elpuskáztak. 

A második félidőben a hazaiak megpróbálták izgalmassá tenni a párharcot, a félidei kettős cserének és a bátrabb támadójátékuknak pedig meglett az eredménye: Duffy lövése enyhén irányt változtatott, így Greif tehetetlen volt, a Dundalk pedig szépített. Pár perccel később egyenlíthettek volna az írek, a csereként beállt Apau kezezett a tizenhatoson belül, de Dominik Greif kivédte Hoban büntetőjét. A mérkőzés végén inkább a kemény, harcos játék dominált, de a Slovan nem engedte ki a kezei közül a továbbjutást, sőt, a ráadásban Daniel bebiztosította a szlovák bajnok győzelmét. A Slovan így kettős győzelemmel, 4:1-es összesítéssel jutott be a rájátszásba, ahol az Ajax ellen búcsúzó PAOK-kal küzdhet meg az EL-főtáblára kerülésért.

Ifj. Ján Kozák, a Slovan trénere szerint a mérkőzésnek két kulcspillanata volt: az egyik, amikor csapata megszerezte a vezetést a 12. percben, a második pedig a Greif által kivédett büntető. „Könnyen bajba kerülhettünk volna, ha nincs a hárított tizenegyes. Örülök, hogy kibírtuk a nyomást a mérkőzés elején, és hogy gólt tudtunk szerezni. Ekkor már tudatosítottuk, hogy az ellenfélnek három gólt kell lőnie a továbbjutáshoz, és megnyugodtunk. A fiúk szívvel játszottak, jól védekeztünk, a párharcokat megnyertük. Az ellenfélnek minőségi csapata van, a második félidőben jobban játszottak, ezért különösen becsülnünk kell a győzelmet – értékelt a Slovan edzője, aki kitért a soron következő fordulóra is. – Nem tudom, hogy játszott-e már valaki a keretből a rájátszásban. Igazi futballünnep lesz. Ezek a mérkőzések fogják igazán megmutatni, hogy hányadán állunk.”

Andraz Sporar, a pozsonyiak támadója szerette volna, ha csapata az Ajax ellen játszik a rájátszásban. „Megnéztem a PAOK elleni meccsüket, az első mérkőzésen a görögök jobban játszottak, a visszavágón is csak egy gól hiányzott nekik a továbbjutáshoz. Nagyon nehéz meccsek várnak ránk” – mondta a szlovén légiós.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?