Tour de France - Froome a végső siker kapujában

Alpe d'Huez |

<p>A brit Chris Froome a szombati 20. szakaszon megőrizte az éllovasnak járó sárga trikót, így a végső siker kapujába került a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen. A vasárnap záruló viadal utolsó előtti etapját a francia Thibaut Pinot nyerte.</p>

Az összetett második helyén álló kolumbiai Nairo Quintana a szombati, utolsó alpesi szakaszon mindent megpróbált, hogy befogja a 30 éves Froome-ot, a verseny 2013-as győztesét, aki azonban segítője, Richie Porte hathatós támogatásával megőrizte vezető pozícióját. Quintana ugyan faragott hátrányából, de a brit előnye még így is 1:12 perc a záró etap előtt, amelyen hagyományosan már nem nagyon szokott érdemi esemény történni. Eredmények: 20. szakasz, Modane-Alpe d'Huez, 110,5 km:1. Thibaut Pinot (francia, FdJeux) 3:17:21 óra2. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 18 mp hátrány3. Ryder Hesjedal (kanadai, Cannondale) 41 mp h. Az összetett élcsoportja:1. Chris Froome (brit, Sky) 81:56:33 óra2. Quintana 1:12 perc hátrány3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 5:25 p h.  A vasárnapi zárónapon Sevres-ből Párizsba teker a mezőny, a 109,5 kilométeres szakasz végén hagyományosan a Champs-Élysées-n lesz a befutó.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?