Toto Wolff: Lewisszal együtt elégedetlenek vagyunk

Toto Wolff

Toto Wolff, a Forma-1-es világbajnok Mercedes istálló csapatfőnöke először nyilatkozott a médiának a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíj óta, és elégedetlenségének adott hangot, valamint önkényes döntésekről beszélt.

Az osztrák szakember csütörtökön úgy fogalmazott, hétszeres vb-győztes versenyzőjükhöz, a brit Lewis Hamiltonhoz hasonlóan ő is "elégedetlen".

"Ha figyelmen kívül hagyjuk a sport alapelveit, és önkényes döntések születnek, amelyek miatt a stopperóra már semmit sem ér, akkor felvetődik a kérdés, hogy megéri-e a sok munka, vér, verejték és könny" - jelentette ki Wolff, aki szerint így "bármit elvehetnek tőled tetszés szerint, az pedig nem lehetséges, hogy ennek soha ne legyen vége".

Röviddel Toto Wolff online médiaeseménye előtt jelentette be a Mercedes, hogy nem fellebbez a vasárnapi zárófutam végeredménye ellen, így Max Verstappen, a Red Bull versenyzője hivatalosan is 2021 Forma-1-es világbajnoka lett.

Abu-Dzabiban Hamilton szinte végig vezetett a futamon, de öt körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé "beszorult", lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, melynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappen az utolsó körben lehagyta Hamiltont, ez pedig vb-címet ért neki. A Mercedes a futam után két óvást nyújtott be, ezeket azonban elutasították.

Toto Wolff most úgy fogalmazott, nem kíván Michael Masi versenyigazgatóval beszélni, és hangsúlyozta, az Abu-Dzabi Nagydíj utolsó négy percében hozott döntések megakadályozták Hamiltont abban, hogy megérdemelten megnyerje a világbajnoki címet. A csapatfőnök szerint a jövőre nézve sürgősen meg kell alkotni egy olyan szabályozást, amellyel meg lehet előzni az ehhez hasonló szituációkat.

"Sok kár érte most a sportágat, és ez nem történhet meg újra" - jelentette ki Wolff.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?