Történelmi mérkőzés előtt a HC DAC

DAC
Dunaszerdahely |

Az első nemzetközi kupaszereplés vár a dunaszerdahelyi női kézilabdacsapatra. Október 16-án, szombaton 18 órai kezdettel a bosnyák ZRK Borac Banja Luka gárdáját fogadja a HC DAC a helyi Városi Sportcsarnokban az EHF-kupa 2. fordulójának első mérkőzésén.

Dr. Horváth Zoltán klubelnök a tegnapi sajtótájékoztató bevezetőjében kiemelte, mekkora jelentőséggel bír a mérkőzés, hiszen a női kézilabdacsapat első alkalommal szerepel majd az európai porondon. Az egyesület vezetője azt is elmondta, hogy a csarnokba csakis a teljesen beoltottakat engedhetik be, ezt az ún. Covid-pass-szal lehet igazolni. (Kapunyitás 17 órakor.)

Horváth Zoltán

Ezt követően Debre Viktor, a HC DAC vezetőedzője beszélt az EHF-kupa-meccsre való felkészülésről. „Bár összegyűjtöttük a rendelkezésünkre álló információkat, viszonylag keveset tudtunk meg az ellenfélről. Ami az elvárásainkat illeti, nem tudok konkrétat mondani. Természetesen győzni szeretnénk hazai pályán, sok játékosunk viszont európai szinten még nem játszott. Sőt, amellett, hogy sérülésekkel bajlódunk, a tényleges felkészülés valójában két napból állt, hiszen a múlt héten a válogatott hét miatt keretünk még inkább megfogyatkozott – ecsetelte a közelmúlt történéseit a magyarországi szakember. – Az elvárásainkat azért is nehéz megfogalmazni, mert rekordidő alatt jutottunk el az európai színtérre Ahogy mondják, evéssel jön meg az étvágy. Szerintem erre a találkozóra is ez a mondás lesz érvényben. Véleményem szerint az fog dominálni, aki idegekkel jobban bírja az elején. Profi sportemberekként nyilván győzni szeretnénk, más célunk nem lehet.”

Szó esett az újonnan érkezett Hudák Emmáról is, aki kénytelen a gyors ütemben haladó szezon közepette felvenni a tempót, és e módon segíteni a csapatot. „Óriási segítség Emma érkezése, aki már nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik. Próbáltunk azon dolgozni, hogy mind védelemben és támadásban is passzoljon a rendszerünkbe” – tette hozzá Debre Viktor.

Hudák a szezont új csapatban, Fehérváron kezdte meg, ahova Mosonmagyaróvárról igazolt. Múlt hétvégén még a szlovák válogatottal szerepelt az Eb-selejtezőkön, szerdán viszont már debütált is a HC DAC mezében, csapata harmadik legeredményesebb játékosa lett a Zlín elleni győztes bajnokin (37:22).

Debre Viktor

A csapatkapitány, Oguntoye Viktória, aki kézsérülése miatt továbbra sem játszhat, elmondta, hogy az öltözőben pozitív a hangulat. „A lányok tisztában vannak vele, milyen kihívás van előttük. Még ha jelenleg sérülésem miatt nem is tudom közvetlenül kivenni a részem a küzdelemből, bízom benne, hogy kellőképpen odatesszük magunkat. Én győzelmet várok.”

Végezetül Horváth Zoltán még hozzátette, hogy az se marad le a találkozóról, aki nem tud személyesen ott lenni a csarnokban. Az Európai Kézilabda-szövetség jóváhagyta a klub kérvényét, így a mérkőzés élőben megtekinhető lesz a klub YouTube csatornáján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?