Történelmi magasságokban a vágsellyei férfi-kézilabdázók

<p>A klubtörténet első, ma rajtoló extraligás fináléjában a címvédő eperjesiek ellen próbálkozik meg az újabb bravúrral a vágsellyei férfi-kézilabdacsapat.</p>

Harmadik éve szerepel a hazai extraligában a vágsellyei HKM, s harmadszor is átírta saját rekordjait a 2008-ban alapított egyesület. A 2015-ös ötödik és a tavalyi harmadik hely után a mostani idényben még fényesebb érmet akasztanak majd a mátyusföldiek nyakába, akik az extraligás elsőségért a bajnoki címvédő eperjesiekkel küzdenek meg a ma (18.00) rajtoló döntősorozatban.

„A második hely sem lenne csúnya, hiszen ez is új csúcs a klub történetében. Az eperjesiek minőségi kerettel rendelkeznek, de remélem, meg tudjuk őket szorítani. Nagyon jó lenne legalább egy meccset elcsenni tőlük” – nyilatkozta lapunknak Szalay Péter, a HKM alelnöke.

Jó barátok ellen

Ez ebben az idényben egyedül a vágbeszterceieknek sikerült az extraligában, akik a felsőházi rájátszás egyik találkozóján tudták két vállra fektetni (28:27) a Tatrant. A vágsellyeiek mind a négy meccsen (35:32, 34:30, 35:25, 39:22) a rövidebbet húzták az eperjesiek ellen, akik a Bajnokok Ligája mellett a SEHA-ligában is érdekeltek voltak. Utolsó meccsüket, a nagytapolcsányiak elleni harmadik elődöntőt azonban még áprilisban lejátszották, így volt idejük pihenni. „A nagyobb szünet előny is és hátrány is lehet. Ellenfelünk egy csomót buszozott a szezonban, de az esetleges fáradtság mellett sok dolgon múlhat egy meccs, ki hogyan készül fel mentálisan, vagy akár hogy bemelegítés közben megsérül-e valaki” – magyarázta Szalay, hozzátéve, az eperjesi klubbal szakmailag és emberileg is átlagon felüli jó kapcsolatot ápolnak.

Telt házban bíznak

Persze a motivációval így sem lesz gondja Szapu Viktoréknak, a 12-szeres bajnok ellen óriási siker lenne meccs(ek)et nyerni az egyik fél három győzelméig tartó sorozatban. „Eddig ha elhangzott valami a prémiumokkal kapcsolatban még meccs előtt, akkor az mindig kudarccal végződött számunkra, ezért most nem beszéltünk ilyesmiről” – mondta a HKM alelnöke, azt viszont nem titkolta, hogy a vágbeszterceiek ellen 3:1-re megnyert elődöntő után három nap szabadot kaptak a játékosok. „A sportolók mind tudnak ünnepelni... A továbbjutásunkról az döntött, hogy főleg a hazai meccseken feljavult a védekezésünk, így a kapusoknak is könnyebb dolguk volt. A döntős szereplésünknek nagy visszhangja van szakmai körökben is, bízunk benne, hogy telt

ház előtt játszhatunk. Az egész országban Vágsellye lesz az első olyan város, ahol ugyanabban a szezonban a férfi- és a női csapat is finálét játszik kézilabdában” – tette hozzá Szalay.

„A vágsellyeieknek nagyon jó csapatuk van. A céljukat a döntőbe jutással már elérték, most a ráadásért fognak játszani. Mi még nem kaptunk ki tőlük, és a lehető leggyorsabban le akarjuk zárni a sorozatot” – nyilatkozta a SITA hírügynökségnek Lukáš Urban, az eperjesiek játékosa.

Tavaly az elődöntőben találkozott a HKM és a Tatran, az eperjesiek akkor 3:0-lal jutottak tovább.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?