Történelmet írnak a komáromiak

komáromi röpisek

Kedden (21.30) az Azori-szigeteken folytatja szereplését a Challenge Cupban a komáromi férfiröplabda-csapat, amely az A. J. F. Bastardo együttesének vendége lesz a sorozat nyolcaddöntőjének első meccsén.

A Duna-partiak eddigi legnagyobb útjukra kerekedtek fel hétfő hajnalban. A luxemburgi Stroossen és a holland Doetinchem után a sorsolás az Azori-szigetekre repítette őket a Challenge Cup nyolcaddöntőjében. A helyi A. J. F. Bastardo csapata csak az előző körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a szabadkaiak kiejtése (3:0 és 3:1) nem okozott különösebb gondot számukra.

A portgugál klub keretében mindössze három hazai röplabdázót találunk, ellenben négy argentin játékosuk is van. A légiósok sorát további két brazil, illetve egy-egy venezuelai, amerikai, kanadai és kubai röpis gyarapítja. Az 1975-ben alapított egyesület dicsőséglistája viszonylag szerény, kétszeres portugál bajnoknak (2010/11, 2015/16) és egyszeres kupagyőztesnek mondhatja magát. A bajnokság 13 meccses alapszakaszát a 6. helyen zárta, a felsőházi rájátszás eddigi három meccsén 1 győzelem/2 vereség a mérlege – épp a legutóbbi fordulóban, pénteken aratta első sikerét a Santo Tirso ellen.

A komáromiak programja ennél jóval sűrűbb volt az utóbbi hetekben, példának okáért a mai lesz a piros-fehérek hatodik meccse tíz nap alatt. Richard Vlkolinský vezetőedző forgatja is a csapatát rendesen, a Közép-európai Liga keretében a múlt hét közepén lebonyolított három myjavai találkozón mindenki szóhoz jutott (HAOK Mladost Zagreb 3:0, Mladost Ribola Castela 1:3, Myjava 3:0). Ennek a sorozatnak az összesített tabelláján Sánta Jánosék jelenleg a Final Four-szereplést érő negyedik helyen állnak. Az extraligában pedig továbbra is biztosan vezetik a mezőnyt, jelenleg öt ponttal megelőzve a Svidník–Prešov párost a 2-3. helyen.

Erős holland csapaton jutottunk túl az előző fordulóban, és most egy újabb nagy lépést tehetünk. Meglátjuk, meddig tart számunkra az európai kaland, mindent megteszünk, hogy még ne érjen véget – mondta Maroš Kasperkevič, a komáromiak feljátszója. Az UJS Rieker már a mai meccsel is történelmet ír, a klub még sosem szerepelhetett a harmadik körben nemzetközi porondon.

 

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?