Törökország-Magyarország: 1:1

Isztambul |

<p>A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent ért el Törökország vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján Isztambulban. A hazaiak Burak Yilmaz révén a 62. percben szereztek vezetést, majd a csereként beálló Böde Dániel a 71. percben egyenlített. A magyar csapat még sosem nyert tétmérkőzést Törökországban, de barátságos meccsen is 29 éve sikerült legutóbb ez a bravúr.</p>


    Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese ezzel a döntetlennel hat mérkőzésen 11 pontot gyűjtött, és továbbra is a D csoport második helyén áll a vb-ezüstérmes hollandok mögött. A vb-selejtező következő, szeptemberi körében Románia vendége lesz.

 

Vb-selejtező, D csoport, 6. játéknap:
Törökország-Magyarország 1-1 (0-0)
----------------------------------
Isztambul, Sükrü Saracoglu Stadion, 42 000 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)
    gólszerző: Burak Yilmaz (62.), illetve Böde (71.)
    sárga lap: Bekir Irtegün (59.), Burak Yilmaz (87.), illetve Varga J. (48.), Dzsudzsák (58.), Böde (75.), Király (92.)

    Törökország:
    ------------
Onur Recep Kivrak - Gökhan Gönül, Semih Kaya, Bekir Irtegün, Hasan Ali Kaldirim - Nuri Sahin (Kerim Koyunlu, 90.), Selcuk Inan - Arda Turan, Alper Potuk (Hamit Altintop, 70.), Umut Bulut (Mevlüt Erdinc, 80.) - Burak Yilmaz

    Magyarország:
    -------------
Király Gábor - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt (Guzmics Richárd, a szünetben), Mészáros Norbert, Kádár Tamás - Varga József, Pintér Ádám - Koman Vladimir, Hajnal Tamás (Böde Dániel, 67.), Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám (Elek Ákos, 78.)

    II. félidő:
    -----------
    62. perc: Arda Turan előreívelésére Burak Yilmaz érkezett tökéletes ütemben, s a lemaradó Mészáros mellett öt méterről Király lábai között a kapuba fejelt (1-0).
    71. perc: Kádár bedobását követően az ügyetlenkedő Semih Kayáról Böde elé pattant a labda, s ő közelről a bal sarokba lőtt (1-1).

    Hatalmas üdvrivalgás közepette vonultak ki a csapatok a pályára, a magyar Himnusz alatt szórványos füttyszó hallatszott, míg a török alatt a lelátó tetejéről egy hatalmas török zászló "kúszott le", amely beterítette az egész felső karéjt.
    A meccset rosszul kezdte a magyar csapat, ugyanis az első negyedórában szinte csak "nyomozta" a labdát, az állandó felívelgetésnek mindig az lett a vége, hogy a hazaiak támadhattak. Igaz az ő akcióikban sem volt fantázia, így Király kapuja sem forgott veszélyben. Később valamelyest rendezte sorait a magyar válogatott, de a Szalaira feljátszott labdák után elsősorban a Mainzban légióskodó csatár egyéni megoldásain múlott, hogy sikerül-e legalább lövéssel zárni a támadásokat.
    A játékrész derekán kiegyenlítetté vált a küzdelem, sőt, a meccs első igazán komoly lehetősége Vanczák előtt adódott, méghozzá kísértetiesen hasonló helyzetből, mint amiből Románia ellen gólt fejelt, azonban ezúttal a török kapus védett. A kipattanóból újra próbálkozott a Sion védője, ekkor a keresztléc is besegített Kivraknak.
    A magyar helyzet pár percre kissé "megfogta" a török együttest, a félidő hajrájában azonban csak a szerencse mentette meg a magyarokat egy bekapott góltól. Egyszer Mészárosról pattant le a kapuba tartó lövés, többször Király mentett, de volt olyan is, amikor a berobbanó török csatár centikkel maradt le a beadásról...
    A folytatásban is a hazaiak futballoztak fölényben, de a magyar védelem stabilabb lett, sőt a gyors ellentámadásokban is volt veszély. Azonban éppen amikor kevesebb elszántság és lendület volt a törökökben, sikerült vezetést szerezniük, ugyanis Arda Turan előreívelésénél Mészáros Norbert lemaradt emberéről, Burak Yilmazról.
    Egervári reagált arra, hogy hátrányba került a csapata: Hajnal Tamás helyett Böde Dániel személyében csatárt küldött a pályára, aki nagyon harcosan kezdett. Ennek hamar eredménye lett, ugyanis a török kapus tétovázását és egy védő ügyetlenkedését kihasználva közelről a kapuba lőtt.
    A magyar gól sokkolta a hazai együttest és szurkolóit is. A törökök nem találták a ritmust, a hátralévő időben pontatlanul futballoztak, bár helyzetük így is akadt, de azok kimaradtak. A drukkerek pedig szinte némán, néha fütyülve követték az eseményeket, s ekkor először lehetett igazán hallani az Isztambulba érkezett mintegy ezer magyar szurkoló hangját.
    A végéig már nem született újabb gól: a magyarok a támadás lehetőségét is feladták, a törökök pedig megtörten játszottak.
    A lefújás után a magyar játékosok kört alkotva összeölelkeztek, ezzel jelezve, hogy a vesztett helyzetből mentett egy ponttal is elégedettek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?