Tomicék újabb bravúrra készülnek

Komárom |

<p>Az utóbbi hat szezonból ötödször játszhat döntőt a hazai extraligában a komáromi férfi-kosárlabdacsapat. A ma (18.00) kezdődő sorozatban &bdquo;régi jó ismerősként&rdquo; a pozsonyi Interrel találkozik a tavalyi ezüstérmes.</p>

Zsinórban harmadik döntőjének vághat neki az MBK Rieker Com-therm csapata. Az előző két idényben a privigyeiekkel meccseltek az aranyért (két éve sikerrel), idén azonban az Inter ellen játsszák az egyik fél négy győzelméig tartó finálét. Az ellen a pozsonyi gárda ellen, amely az utóbbi években rendszeresen összeakadt a komáromiakkal. Az első két alkalommal a pozsonyiak, az utóbbi két szezonban a Duna-partiak örülhettek a sorozat végén.

2015/2016, elődöntő:

Inter–Komárno 0:4

2014/2015, elődöntő:

Komárno– Inter 4:1

2013/2014, elődöntő:

Inter–Komárno 4:0

2012/2013, döntő:

Komárno–Inter 3:4

„A szlovákiai kosárlabda kedvelői máig nem felejtették el a 2013-as döntőt. A két csapat közti meccsek azóta egyfajta szlovák klasszikusnak számítanak, amikor hol az egyik, hol a másik csapat van lovon” – nosztalgiázott röviden klubja honlapján Michal Ondruš, az Inter menedzsere.

Ebben az idényben eddig a pozsonyiak felé billen a mérleg nyelve, az alapszakaszban mind a négy, komáromiak elleni meccset megnyerték (88:78, 90:89, 88:74, 85:78), s a Szlovák Kupában is ők győztek az elődöntőben (78:65).

„Az alapszakasz azonban teljesen különbözik a playofftól. A kassaiak például elsők lettek a 40 meccs után, mert nem voltak akkora nyomás alatt. A playoffban viszont minden meccs döntővel ér fel, s minálunk szerencsére nem volt probléma ezt feldolgozni, sem védekezésben, sem támadásban – tért vissza a playoff-elődöntőben aratott 4:2-es sikerre Paulík József, a komáromiak menedzsere, aki az utolsó, keddi mérkőzésről még most is szuperlatívuszokban beszélt, joggal. – Csodálatos este volt, a közönség az első másodperctől a csapattal élt. A gárda Langston kiállításakor elképesztően összefogott, én 50 év alatt ilyet még nem éltem meg a kosárlabdában. Mentálisan nagyon összerázódtunk.”

A rutinos sportvezető szerint azonban ilyen szempontból az Inter komolyabb ellenfél a kassaiaknál. A pozsonyiak az alapszakasz második helyezettjeként előbb 3:0-ra verték a losonciakat, majd az esélyesebbnek tartott privigyeieket 4:1-re, úgy, hogy az első meccsen hazai pályán elszenvedett vereség után fordítottak, az egyik találkozón 17 pontos hátrányból felállva. „Ők jóval erősebbek mentálisabban, tapasztaltabb játékosaik vannak, akiknek nem jelent terhet, hogy a playoffban játszanak. A sok 30 év körüli kosarasuknak nem újdonság ez a helyzet, nem fognak begörcsölni semmilyen állásnál, csapatként jobbak, mint a kassaiak” – elemezte kérésünkre az ellenfelet Paulík.

Az Inter legjobbja továbbra is a 37 esztendős Radoslav Rančík, de a tízes rotáció bármelyik játékosa, akár az amerikai légiósok (Kinney, Walker), akár a balkáni különítmény (Vlahovics, Baracs, Radukic), de a hazai remek triplagyárosok (Bílik, Kozlík) is hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez annyit, ami meccseket dönthet el.

Utóbbi két játékos jó pár évet lehúzott a komáromiaknál, akik soraiban Andrej Kuffa és a vezetőedző, Richard Ďuriš képviseli a „másik oldalt”: előbbi tavaly még az Inter játékosa volt, utóbbi pedig egy ideig edzette is az akkor a cseh bajnokságban szereplő csapatot.

Most viszont a komáromiak újabb sikeréért fognak hajtani a favorit ellen. „Erősebb anyagi háttérrel rendelkező riválisunknak nagyon erős csapata van, bő kerete. Mindent meg fogunk tenni a minél jobb eredményért” – tette hozzá Paulík.

A mérkőzésen – melyet a 213-as tv-csatorna élőben közvetít – újdonságként videobíró segítségét is igénybe vehetik majd a játékvezetők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?