Tomi Kid betegen is nyert

<p>Kovács Kid Tamás a péntek esti galántai ökölvívógálán egyhangú pontozással verte a tanzániai Said Mbelwát, 23. győzelmével megőrizve veretlenségét a profi ringben. Négy év után bokszolhatott szülővárosában Tomi Kid, aki úgy érzi, volt mit néznie a galántai közönségnek a péntek esti gálán. &bdquo;Nagyon jó mérkőzés volt, sok ütéssel.</p>

Már visszanéztem a meccs felvételét is, és abszolút nem lehetett látni rajtunk, hogy valamelyikünk fáradna vagy fáradt lenne, pedig 40 fokos hőség volt a sportcsarnokban – mondta lapunknak a 36 éves öklöző, amikor vasárnap délután telefonon kerestük meg őt. – Said Mbelwa nem lepett meg semmivel, ugyanúgy bokszolt pénteken is, mint a korábbi meccsein, nem tudott újat kitalálni.”

A szívós tanzániai bokszoló azonban így is okozott kellemetlen perceket Kovácsnak. „Az első menetben kétszer összefejeltünk, ezt először az orrom sínylette meg, a másodiknál pedig felszakadt a szemöldököm, mert 24 éves ellenfelem állcsúccsal fejelt alulról. Emiatt az első két menetben a bal szememre nem láttam – mesélte Tomi Kid. – Ezeket a dolgokat nem is mertem mondani az edzőmnek, mert akkor megtehette volna, hogy leültet a sarokba. Ezt inkább meghagytam magamnak...” Mint ahogy az sem kapott nyilvánosságot a mérkőzés előtt, hogy Tomi Kid megbetegedett, és a felkészülés utolsó hetében infúzióra és injekciókra kellett járnia.

„Nagyon koncentráltam a feladatra. A harmadik menetben vissza is vettem a tempóból, mert nem tudtam, hogy ezek a körülmények mennyire veszik el majd az erőmet, hogyan fogom majd bírni. Egy alkalommal például beszorítottam ellenfelemet a kötelekhez, meg lett fogva, a fogvédőjét is kiköpte, de az említettek miatt nem akartam rá többet ütni. Ha teljesen egészséges lettem volna, többet bevállalok a meccsen” – jelentette ki Tomi Kid.

Így „csak” egy sima pontozásos győzelem lett a vége a nyolc menetnek, a galántai ökölvívó profi pályafutásának 23. győzelme. A veretlenségét tovább őrző Tomi Kid ezen a héten szabadot adott magának, de jövő hétfőtől már újra edzésbe akar állni. „Úgy gondolom, leghamarabb ősz elején jöhet össze egy újabb meccs, s ha győzni tudok, a WBC szervezettől engedélyt kaphatok egy címmeccsre, de azt még nem tudom, milyen övért küzdhetnék meg az év végén” – árulta el terveiről a volt WBO Európa-bajnok és WBF-világbajnok Kovács.
Nyomtatóbarát változatSend to friend
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?