Tökéletes somorjai fociünnep

somorjai focisták

Nagyon jól szórakozott a közel ezer néző a Pomléban vasárnap délelőtt. A MonacoBet fociliga 8. fordulójában az STK 3:1-re legyőzte a Zvolen csapatát, így 3 ponttal ünnepelte megalapításának a 110. évfordulóját. 

,,Nagyon sajnálom, hogy ma nem játszhatok, nem lehetek ott az újjávarázsolt pályán. Roli bá (Csölle Roland technikai igazgató – szerk. megj.) a kollégáival egy hónap alatt szinte csodát tettek – mondta a pálya széléről lapunknak a kék-fehérek első számú kapusa, Horváth Attila, aki a szerdai edzésen térdsérülést szenvedett. Nyáron ugyanis gombafertőzést kapott, nagyon rossz állapotban volt a somorjai pálya, de mára már ismét a környék legjobbjai közé tartozik.

Ünnepélyesen kezdődött a zólyomiak elleni összecsapás. A kék-fehérek vezetői az STK tiszteletbeli elnökévé nevezték ki Bárdos Gábort. Somorja egykori polgármestere a múltban egy évtizedig állt a 110 éves klub élén. Mégpedig az egyik legnehezebb időszakban. ,,Részünkről csapatmunka volt az akkori. Nagyon sokan beálltak mögém és sikerült újjáéleszteni a klubunkat. Nagy megtiszteltetésnek tartom ezt a mai elismerést“ – nyilatkozta az Új Szónak Bárdos Gábor.

A hazaiak a jubileum alkalmából új mezben léptek pályára. ,,A mez dizájnja a klub történelmi üzenetéből és az elmúlt esztendők hagyományaiból indul ki. A kék-fehér szín természetesnek vehető, akárcsak a legrégebbi fennmaradt címer és az STK hagyományos mintája, a kék-fehér csíkok. Remélhetőleg ezekkel sikerült összekötnünk a történelmet a jövővel és bízunk benne, hogy a mez a szurkolók tetszését is elnyeri” – nyilatkozta lapunknak Horváth Csaba klubelnök.

A délelőtti focimatinét jobban kezdték a vendégek, a 3. percben Viktor Úradník a felső lécet találta telibe. A másik oldalon eredményesek voltak a hazaiak. Egy vendégszöglet után Fellipéhez került a labda, aki maga vezette a játékszert a vendégek kapujára. A lövés előtt csinált még egy cselt, majd a jobb alsó sarokba helyezte a lasztit.

Nagy volt a harc a pályán, kiegyenlített meccset látott a közel ezer néző. A szünet előtt egy szabadrúgás után Zoran Záhradník kézzel ért a labdához, és a megítélt büntetőt Viktor Úradník értékesítette.

A szünet után aktívabb volt a hazai csapat, és az 53. percben ismét megszerezte a vezetést. Záhradník aktivitása után Fellipe keverte meg a zólyomi védelmet, a labda a tizenhatoson tartózkodó Roman Pljuscshoz került, aki gyönyörűen a bal felső sarokba csavart.

Az átigazolási időszak utolsó pillanatában tért vissza győri kölcsönjátékából Somorjára Csóka Bálint, akinek öt perc is elég volt, hogy gólt szerezzen. Ügyesen elfektette az egész védelmet, és a bal sarokba gurított. ,,Ilyen visszatérésről álmodoztam. Elfektettem a kapust, de nem számítottam, hogy ott lesz még két védő. Örülök, hogy a lehető legjobban sikerült megoldanom. Nagy kő esett le a szívemről. A nehéz hónapok után vagyok a csapat győzelme és a gólom gyógyír mindenre. A találatomat nagyapám emlékére ajánlanám, tegnap volt három hónapja, hogy elhunyt“ – nyilatkozta az Új Szónak Csóka Bálint, aki szerint nagyon sokat dolgozott a csapat, megérdemelten szerezte meg a három pontot és a táblázatban. 

Annak ellenére, hogy egy meccsel kevesebbet játszott az STK, ott van a top 5-ben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?