Több DAC-játékos is 2018 legjobbjai között

Kalmár örült, Holman nem
Pozsony |

Az már biztos, hogy egy légiós fogja kapni a 2018-as Év focistája-díjat, ugyanis a keddi sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozott top 10-ben csak külföldi bajnokságban szereplő labdarúgó van.
 

„A Pravda és a Szlovák Labdarúgó-szövetség ankétján összesen 36 futballszakértő, 20 edző és 16 újságíró szavazott – kezdte a sajtótájékoztatót a Pravda újságírója, Michal Zeman, aki mellett ott ült a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke, Ján Kováčik is. – Az első 10-be öt év után ismét bekerült Miroslav Stoch, teljesen újoncként pedig Martin Dúbravka van ott a legjobbak között. A légiósok fölénye évről évre nagyobb, idén a legjobb húszba már csak két Fortuna Ligában futballozó játékos fért be: Boris Godál, a Trnava csapatkapitánya és a zsolnai Michal Škvarka."

A legjobb 10 labdarúgó, akik közül kikerül az év focistája, a következő (ábécésorrendben): Martin Dúbravka (Newcastle), Ondrej Duda (Hertha), Marek Hamšík (Napoli) Juraj Kucka (Trabzonspor), Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Róbert Mak (Szentpétervár/PAOK), Albert Rusnák (Salt Lake City), Miroslav Stoch (Slavia Praha), Milan Škriniar (Internazionale), Martin Škrtel (Fenerbahce). 

A 2018-as évben a Fortuna Liga legjobb játékosa Boris Godál lett 47 ponttal, csupán egy ponttal maradt le tőle a Slovan támadója, Andraz Sporar. A szlovák bajnokság legjobb 11 játékosa közé 4 DAC-focistát is beválasztottak: a negyedik Kalmár Zsolt lett, Christián Herc a hetedik, Bayo a nyolcadik, Ľubomír Šatka pedig a tizenegyedik lett.

Christian Herc, a DAC 20 esztendős középpályása a 21 év alatti játékosok kategóriájában Bénes Lászlóval holtversenyben a 6. helyen végzett. A díjat a Fiorentinában szereplő Dávid Hancko és az empolis Samuel Mráz kettős közül nyeri el valamelyik. A legjobb trénernek járó díjért Nestor El Maestro (Trnava), Martin Ševela (Slovan) és Vladimír Weiss (grúz válogatott) van versenyben. Itt a DAC egykori mestere, Marco Rossi a nyolcadik helyen végzett, az őt váltó Peter Hyballa pedig a hetediken. A díjakat március 18-án, a somorjai X-Bionic Hotelben fogják átadni. 

Érdekes

A jelöltek

Az év focistája (ábécésorrendben): Martin Dúbravka (Newcastle), Ondrej Duda (Hertha), Marek Hamšík (Napoli) Juraj Kucka (Trabzonspor), Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Róbert Mak (Zenit Szentpétervár/PAOK), Albert Rusnák (Salt Lake City), Miroslav Stoch (Slavia Praha), Milan Škriniar (Internazionale), Martin Škrtel (Fenerbahce).


A legjobb 21 év alatti játékos: Dávid Hancko (Fiorentina/Žilina), Samuel Mráz (Empoli/Žilina).


A legjobb edző: Nestor El Maestro (Trnava), Martin Ševela (Slovan), Vladimír Weiss (grúz válogatott).


A Fortuna Liga legjobbja: 1. Boris Godál (Trnava, 47 pont), 2. Andraz Sporar (Slovan, 46), 3. Moha (Slovan, 35).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?