Tizenegyesgóllal verte a DAC a zsolnaiakat

Dunaszerdahely |

<p>Parádés győzelmet aratott a DAC a labdarúgó Fortuna Liga 15. fordulójában: Polievka tizenegyesgóljával verte a jóval esélyesebb zsolnaiakat.</p>

A DAC öt idegenbeli meccs után lépett pályára ismét otthon. A zsolnaiak elleni mérkőzésen eltiltás miatt hiányzott a sárga-kékek három alapembere: Szarka, Pačinda és Michalík.

Az első tíz perc remek focit és sok helyzetet hozott: a 4. percben Mihálik egyedül mehetett volna Tujvel kapusra, de Štepanovský még idejében beérte, és szögletre mentett. A másik oldalon Polievka lőtt az ötös sarkáról, Volešáknak kellett védenie. A 8. percben a zsolnaiak fiatal középpályása Bénes László küldött kapura egy jó lövést, a labda alig szállt mellé. A hazaiaknál ismét Polievka került helyzetbe, de Volešák megint a helyén volt.

A fordulatos kezdés után kicsit visszavettek a csapatok a tempóból, a zsolnaiak próbáltak támadásokat építeni, a 19. percben Mihálik lapos passza után William pöckölt bele a labdába, de Tujvelnek ez nem okozott gondot. A félidő vége ismét a dunaszerdahelyieké volt – a hazaiak ráéreztek, hogy a zsolnai védelem közepe igencsak sebezhető, előbb Sarr vágta a kapu fölé a labdát, majd Polievkát lepte meg, hogy gyakorlatilag egyedül vezethette volna a labdát a kapusra, így odalett a helyzet.

A második félidő is DAC-ziccerrel indult, Ľupták szemtől szemben állt Volešákkal, de kettejük párbaját a zsolnai kapus nyerte. A vendégek többet birtokolták a labdát, de veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a sárga-kékek a 76. percben másodszor is ziccerbe kerültek: Polievka adott remek labdát (sarokkal!) Ľuptáknak, de Volešák ismét védeni tudott. A 78. percben jött a meccs kulcsmomentuma, Škriniar a 16-oson belül szabálytalanul szerelte Ľuptákot, Vlk játékvezető a partjelzőjével egyeztetve tizenegyest ítélt, Škriniar pedig második sárgával kiállt. A labda mögé Polievka állt, és védhetetlenül, laposan a hálóba bombázott – 1:0. A fiatal csatár megérdemelte a gólt, mert az egész mérkőzésen nagyon aktívan futballozott. A DAC 275 perc után szerzett újra gólt.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"207502","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvétele","class":"media-image","height":"418","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A dunaszerdahelyiek az utolsó tíz percben már megőrizték az előnyüket, a zsolnaiak így vereséget szenvedtek – utóbbi négy meccsükből hármat elvesztettek. A DAC két vereség után nyert újra.

DAC–Žilina 1:0 (0:0) Góllövők: Polievka (80., 11-esből)Sárga lap: Straka, Štepanovský, Polievka, Ljubicic, ill. Škriniar, Mihálik.Piros lap: Škriniar (79., Žilina)Játékvezető: Vlk, 3605 néző. DAC: Tujvel–Štepanovský, Kwin, Ljubicic, Brašeň–Sarr, Simon Pambou, Straka, Stephens (82. Asanovic)–Ľupták, Polievka (87. Mészáros A.).ŽILINA: Volešák–Mabouka, Králik, Škriniar, Letic–Bénes, Pečovský, Paur–Špalek (90. Hučko), William (78. Haskic), Mihálik (65. Káčer). 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?