Tizenegyes döntött Rimaszombatban

<p>Sötétség, hideg, egy furcsa&nbsp;tizenegyes&nbsp;&ndash; ezt hozta a rimaszombatiak és a poprádiak mérkőzése a II. labdarúgóliga keleti csoportjának 14. fordulójában, amelyen a vendégek 2:0-ra győztek.&nbsp;</p>

A rimaszombatiak nincsenek jó formában, eddig csak egyszer győztek a szezonban, akkor is idegenben. Az eredménytelenség és a borítékolható kiesés a kevés drukker kedvét is kezdi elvenni, a szezonban először 200 alá csökkent a nézőszám. A hideg és borús idő is előrevetítette, nem lesz felejthetetlen élmény a meccs. 

A rimaszombatiaknál az egy héttel korábbi piros lapja miatt nem játszhatott Petrán és Trabalík, így a védelem tengelyében a francia Abou Diamogue lépett pályára Szpaszojevics oldalán. 

Negyven percen át gyakorlatilag semmi érdemleges nem történt a pályán – a nézők azt találgatták, a második félidőben vajon lehet-e majd látni a labdát, annyira besötétedett a város felett. Ekkor azonban az első valamirevaló poprádi akció végén Maťaš a földön fekvő Diamougue-ba lőtte a labdát, a játékvezető pedig kezezés miatt tizenegyest ítélt. A nézők enyhén szólva sem értettek egyet a döntéssel, a lelátóról úgy tűnt, a kemény lövés a francia légiós fejét találta volna el, a játékos az arcát védte, de a bíró szerint kinyúlt a labdáért. A büntetőt Palša bevágta – 0:1. 

A második félidőben valamivel aktívabbak voltak a rimaszombatiak, mint az elsőben, de komoly gólveszéllyel ez sem járt. A gömörieknek nem megy a góllövés, eddig 14 meccsen csak hatszor voltak eredményesek, s immár 471 perce nem találtak a hálóba! 

A poprádiak elleni találkozón egykét szöglet vagy beívelt szabadrúgás utáni fejesből lehetett volna valami, de nem lett. 

A vendégek ezzel szemben a 64. percben növelhették volna az előnyüket, Morháč hibáját kihasználva Bilas viszonylag éles szögből lőtt, de a kapufát találta el. Az utolsó tíz percben a rimaszombatiak kockáztattak, az addig középhátvédként játszó Diamougue előrement, ezzel a poprádiaknak meglett a lehetőségük a kontrákra – az első kettőből még nem szereztek gólt, de már a ráadásban végül Gruca is betalált – 0:2. 

A poprádiakat irányító František Šturma elismerte, nem született könnyen csapata győzelme. „Edzőként negyedszer járok Rimaszombatban (korábban a Michalovce szakvezetője volt – a szerk. megj.), de most először tudtam nyerni. A harcosság dominált, a talaj nem kedvezett a kombinatív játékunknak“ – mondta a cseh szakember. 

Csányi Csaba szomorúan konstatálta, nem volt szép foci. „Három kulcsemberünk is hiányzott, Petrán, Trabalík és Janco, ezért improvizálnom kellett. Szerintem inkább döntetlenszagú meccs volt, de a tizenegyest nem akarom kommentálni“ – fogalmazott a rimaszombatiak trénere. A gömöriek vereségük miatt lecsúsztak a tabella utolsó helyére, és a bentmaradásnak már a matematikai lehetősége is egyre távolabb kerül tőlük. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?