Tizenegy század döntött

Nizza |

<p>Mindössze tizenegy század döntött a német Aljona Savchenko, Robin Szolkowy kettős javára a párosok versenyében a nizzai műkorcsolya-világbajnokságon.</p>

Az orosz Tatjana Voloszozsar és Makszim Trankov kiváló kűrt futott, s csak egy hajszállal maradt le az aranyéremről.

Makszim Trankov a rövidprogram után a fejét fogta (halálforgást rontani még a legalacsonyabban jegyzett párok sem szoktak, nemhogy a címvédő Európa-bajnok), a kűr után viszont szélesen mosolygott: „Nagyon büszke vagyok. Megmutattuk, mit tudunk.”

Ez viszont csak az ezüstéremre volt elég.

„Nem néztem Aljonáékat, csak megkérdeztem az edzőnket, hogyan futottak. Mondta, hogy volt néhány megingásuk, de tudtam, éreztem, hogy ki fogunk kapni. Ugyanúgy, mint a Grand Prix-döntőben, most is csak néhány század döntött. De a győzelemhez nem elég egy jó programot futni, és mi a rövidet elrontottuk” – ismerte el Trankov.

Aljona Savchenko és Robin Szolkowy (főleg Robin Szolkowy) nem korcsolyázott hibátlanul a kűrben. Robin leszimplázott egy ugrást, s az egyik forgásnál is kibillent a pozíciójából („Nem tudom, mi történt, talán egy kicsit újítani akartam” – jegyezte meg már megkönnyebbülten). A lihegőben Aljona tudtára is adta, mit gondol az egészről – egy egyértelmű kézmozdulattal „lelőtte” partnerét. „Most szerencsénk volt, de legközelebb nem engedhetünk meg magunknak ilyen hibákat” – nyilatkozta önkritikusan Aljona. A német kettős negyedik vb-címét nyerte.

A legboldogabb azonban vitathatatlanul a bronzérmes volt: a japán Narumi Takahasi és Mervin Tran extázisban ugrált a lihegőben a pontszámok láttán. A vb-k történetében Japán most először szerzett érmet párosban. „Japánban nincs sok páros korcsolyázó, de talán valakit majd éppen mi inspirálunk” – mondta Narumi Takahasi, akinek végig kellett állnia a sajtótájékoztatót, mert annyira alacsony, hogy ülve nem érte fel a mikrofont…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?