Tizenegy helyett 16 név

Yokohama. Tegnap hullt le a lepel a MasterCard által meghirdetett álomcsapat tagjairól, amely összeállításában – valljuk be – nem lett egyetlen eget rengető meglepetés sem.

Yokohama. Tegnap hullt le a lepel a MasterCard által meghirdetett álomcsapat tagjairól, amely összeállításában – valljuk be – nem lett egyetlen eget rengető meglepetés sem. Az álomcsapatba azok kerülhettek be, akiknek az együttese legalább az első körből továbbjutott, a játékosokat egy Josef Vengloš vezette bizottság jelölte, a jelöltek listáját pedig maga a Király, Pelé hozta nyilvánosságra. Számunkra ugyan érthetetlen, hogy a FIFA aranycsapata mellé minek még egy álomcsapat is – főleg, hogy a két lista közötti hasonlóság több, mint szembetűnő – , de mi nyilván nem láthatjuk be a magasabb (vö: szponzori) érdekeket. Vengloš mindenesetre azzal érvelt: azért választottak 16 nevet a 11 helyett, mert így számos olyan játékosnak kellett kimaradnia, aki tudása alapján befért volna a csapatba, és néha egy posztra több játékos is akad, míg másokra egyáltalán nem, és az átcsoportosítással kiküszöbölhető ez a probléma.

Mindenesetre íme a lista:

Kapusok: Kahn, Rüstü

Védők: Roberto Carlos, Campbell, Hong Myung Bo, Alpay, Hierro

Középpályások: Rivaldo, Ronaldinho, Reyna, Ballack, Yoo Sang Chul

Csatárok: Ronaldo, Diouf, Hasan Sas, Klose. (nb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?