Tíz, tíz, tíz!

<p>Az ŠTK 1914 Šamorín a II. labdarúgóliga 28.fordulójában ma délután négykor a pomléi stadionban a kiesés ellen harcoló MFK Tatran Liptovský Mikuláš együttese ellen szeretné hárommal gyarapítani bajnoki pontjainak a számát.</p>

PR-CIKK

Erőltetett menet

A címben feltüntetett kiszámolósdi leggyakrabban Győrött hangzik fel, miután a helyi kézis sztárlányok ekkora különbséggel húznak el ellenfeleiktől. Somorján viszont a hazai szurkolók törzshelyén, a Sárga Rigóban, valamint a Csölle Roland menedzser vezette patinás klubhelyiségben mormolják félhangosan ugyanezt a bűvös számot. Méghozzá azért, mert ha ma a felső-csallóközi kék-fehérek legyőzik a Tátra alól érkező ellenfelüket, akkor éppen tíz pont távolságra kerülnek a 11., vagyis a már kiesést jelentő utolsó előtti helyről, ahol most éppen a liptószentmiklósiak pironkodnak. Az előjelek kedvezőek, hiszen az elmúlt napokban a somorjaiak Bártfán (1:2) végre megszerezték első tavaszi, idegenbeli találatukat, Alsókubinból pedig már nem üres kézzel (1:1) tértek haza. „Sokkal jobb eredményt érhettünk volna el mindkét helyen, ha a helyzeteinknek legalább a felét értékesítjük. Bártfán a mozgalmas összecsapás végén a hazai nézők nagy tapssal jutalmazták teljesítményünket, mégis üres kézzel tértünk haza. A bajnoki foci ugyebár nem műkorcsolya, ahol az úgynevezett művészi benyomást és a látványelemeket is díjazzák” – sóhajtott fel Sánka László csapatvezető, aki azonban a szokásos derűlátásával inkább előre tekint. „Minden pontot megbecsülünk, de ma hármat kell behúznunk!” – adta ki a jelszót a hétfői edzésen az öltözőben.

Nem bánkódnak

Medgyes József erőnléti edzőtől arról érdeklődtünk, vajon miként viselik a játékosok a másodosztály tavaszi idényének erőltetett menetét, amelynek során a kedvezőtlen márciusi időjárás miatt hét közben kénytelenek bepótolni az elmaradt mérkőzéseket. Ma is teljes fordulóra kerül sor, folytatás pedig már szombaton. „Több csapat szakvezetőjével ellentétben mi nem panaszkodunk. Télen kemény erőnléti edzéseket végeztünk, amelyek eredményei most mutatkoznak meg. Nem fáradtak, nem is sérülékenyek a fiúk, jól viselik a gyűrődést. Őszintén szólva, vannak olyan játékosok, akik sokkal jobban örülnek a gyorsított tempóban zajló bajnokságnak, mint a hétközi edzéseknek. Természetesen nagyon fontos a két mérkőzés közötti regenerálódás, amire rendszeresen felhívom a játékosok figyelmét” – nyilatkozta a DAC volt futballistája, aki edzői karrierjét is szűkebb pátriájában kezdte el.

Pončák a példakép

A somorjaiak csapatkapitánya ilyen szempontból is példakép. Társaihoz hasonlóan amatőr státusban focizik, ami annyit jelent, hogy munkanapokon üzletkötőként keresi a kenyerét, kevés kivételtől eltekintve csak a szabadidejében jár edzésekre és mérkőzésekre. Mégis vérprofiként viselkedik. „Korábbi állomáshelyeimen, Ligetfalun és főleg Nagyszombatban megtanultam, mennyire fontos a szervezetem számára az izmok átmozgatása, a vízi gyógytorna, valamint a testi és lelki erő megújításának különböző formái. Ezeket a csodaszereket a jelenlegi, megerőltető hetek ellenére sem hagyom ki, inkább hajnalban kelek. Erre kértem a masszőrömet és az egyik pozsonyi testépítő központ csinos alkalmazottjait is. Rövidesen krisztusi életkorba érek, ezért is fontos, hogy álljam a versenyt a fiatalabbakkal” – mesélte megkeresésünkre Vladimír Pončák, aki hétről hétre kiváló játékkal igazolja, hogy jó úton jár.

Menny és pokol

Ján Karaffa, a vendégcsapat edzője néhány nappal ezelőtt úgy vélte, közel a mennyország. Ami a liptószentmiklósiak számára ezúttal a kiesés elkerülését jelentené. Odahaza ugyanis győztek a Dubnica ellen (3:0), és pontot zsákmányoltak a Podbrezovától (0:0). Nyiladozó reményeiket azonban hidegzuhanyként érte, hogy múlt szombaton ki-ki mérkőzésen vereséget szenvedtek Ružinán (1:3). „Ez a meccs inkább csatára emlékeztetett, hiszen úgy született négy találat, hogy kilencven perc alatt az egyik csapat sem dolgozott ki igazi helyzetet. Így aztán a góllövők valósággal begyötörték a labdát a kapuba. Ebben a műfajban a hazaiak kétségtelenül jobbak voltak, elszántan törtek a győzelemre” – jellemezte a legutóbbi bajnoki mérkőzésüket a Tatran edzője. A továbbiakban elmondta: már ma, Somorján igyekeznek kiköszörülni a csorbát, mert ahhoz a bölcs mondáshoz tartják magukat, hogy a remény hal meg utoljára, ezért a tavaszi tervük valóra váltásáért az utolsó pillanatig küzdeni fognak. „Sűrűn tekintgetünk a táblázatra, ezért azt is jól látjuk, hogy ezúttal két olyan együttes találkozik, amely a mezőnyben eddig a legkevesebb gólt rúgta (a somorjaiak huszonhét mérkőzésen 21, a liptóiak huszonhat bajnokin 17 találatot szereztek – a szerk. megj.). Ezért is szoros mérkőzést, újabb kiélezett küzdelmet várok, amelyen akár egy gól is dönthet, amit remélhetően mi rúgunk, s akkor legalább néhány órára eláraszthat bennünket a menynyei boldogság, mert nem szakadnánk le a vetélytársainktól” – nyilatkozta lapunknak a vendégcsapat szakvezetője.

Lehet jelentkezni

Somorján az elmaradt mérkőzések – amelyek az ifi- és a diákcsapatokat is érintik – pótlásából adódó feladatok ellenére körültekintően szervezik a West Ham United szakembereivel együtt a csallóközi és máshonnan érkezett diák- és ififocisták, valamint kapusok egyhetes bentlakásos edzőtáborát. Tavaly nagy sikert aratott ez a kezdeményezés, amelyet rövidesen folytatnak. Jerome John, az élvonalbeli angol csapat neves kapusedzője társaival együtt idén is ellátogat a felső-csallóközi kisvárosba, s június második felében napi két edzést tart azoknak a focistapalántáknak, akik elmúltak tizenkét évesek, és még nem töltötték be a 17. életévüket. Külön foglalkoznak a kapusjelöltekkel. Az érdeklődés jóval nagyobb, mint tavaly, hiszen már csak néhány szabad hely maradt. Bővebb tájékoztatást az ŠTK honlapján olvashatnak, ahonnan a jelentkezési lapot is letölthetik. (Sz. J.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?