Tíz találat a futballgálán

<p>Jányok/Dunaszerdahely. A futball ünnepe volt a dunaszerdahelyi területi bajnokság I. osztálya jányoki győztesének és a területi szövetség válogatottjának a legjobbak díjazásával egybekötött hagyományos gálamérkőzése. A felső-csallóközi település csapatának szurkolói vasárnap délután annak ellenére sem szomorkodtak, hogy a bajnokavatón a felsőház legjobbjaiból verbuválódott együttes 6:4 arányban diadalmaskodott a vendéglátók elleni találkozón.</p>

ÁGH ISTVÁN

A két alakulat futballistái ezúttal taktikai megszorítások nélküli örömfocit produkáltak. Mindkét oldalon a támadásokra összpontosítottak. Parádés megoldások, szépségdíjas találatok, kapusbravúrok jellemezték a gálameccset. A területi mezőny egyházkarcsai gólkirálya, Molnár Sándor ezúttal is remekelt, három találattal vállalt meghatározó szerepet a kisudvarnoki Kiss Igor edző által irányított alkalmi alakulat sikerében. „A meccsellenőrök kiváló érzékkel válogatták ki a járás csapatainak legjobbjait. Egyébként rendkívül sok jó képességű futballista viseli a csallóközi klubok mezét” – értékelte az ellenfelet a vendéglátók trénere, Lyžica Gábor, aki az elmúlt három évben a területi válogatottat küldte csatába edzőként a bajnokavatókon.

A vendéglátók sikerkovácsa egyébként harmadízben vezette bajnoki címhez a jányokiakat. A diadal értékét tekintve egyértelmű: ez volt a nagy kiugrás idénye, hiszen a mindössze 870 lakost számláló község kollektívája fennállása során augusztustól első ízben küzd a pontokért a kerületi mezőnyben. „Nálunk nem volt győzelmi kényszer. Amikor élre kerültünk gyakran hangoztattam az öltözőben: ha bajnoki címet szerzünk, akkor felsőbb osztályban folytatjuk. Nem okozhatok csalódást focistáinknak, drukkereinknek. Vállaljuk a kihívást” – nyilatkozta a folytatásról Berner Lajos, klubelnök-polgármester.

„Már nem kell pironkodnunk, magyarázkodnunk. A jányokiak ugyanis – szakítva az előző évek hagyományával, amikor sem a kisfaludiak, sem a királyfiakarcsaiak nem éltek a feljutás lehetőségével – bejelentkeznek a kerületi bajnokságba” – fogalmazott Szerencsés Lajos, a területi szövetség titkára.

Egyébként a legjobbak örömfocijának ünnepi körítése is volt. A bajnokcsapat megkapta az első helyezettnek járó trófeát, a futballisták és a szakmai stáb tagjai az aranyérmeket. Az ellenfél játékosait pedig a nevükkel ellátott mezzel és emléktárggyal jutalmazták a szervezők. Ugyancsak díjazták a mezőny gólkirályát, Molnár Sándort (24 találat), a legjobb edzőt (Kiss Igor), valamint az idény legjobb játékvezetőjét (Miroslav Köver) és a két legjobbnak ítélt partjelzőt (Hepner Dávid, Fehér Mihály). A jányoki klubvezetők és a bajnokcsapat szurkolói a gálán búcsúztatták a Lyžica-legénység egyik kulcsemberét, Méry Norbertet. „Játékosunk idejekorán, makacs sérülés miatt tett pontot pályafutása végére. Az viszont megnyugtató, hogy más szerepkörben a jövőben is a segítségünkre lesz” – tájékoztatott a település első embere. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?