Tíz perc alatt döntőbe jutott a MU

London |

<p>Elsőként a címvédő Manchester United jutott a Bajnokok Ligája május 27-i, római fináléjába, miután a hazai 1-0-ás sikerét követően idegenben 3-1-re győzte le az Arsenalt az elődöntő visszavágóján.</p>

A Vörös Ördögök alig több mint tíz perc alatt kivívták a döntőbe jutást, ugyanis a 8. percben Park Dzsi Szung használt ki egy hatalmas védelmi hibát, majd három perccel később az aranylabdás Cristiano Ronaldo távoli szabadrúgását nézte el Almunia, a hazaiak kapusa.

Az Ágyúsoknak így négy gólt kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz, ehelyett a második félidőben egy mintaszerű, gyors ellentámadásból Ronaldo adta meg a kegyelemdöfést a londoniaknak. A szépségtapaszt van Persie büntetőből szerzett gólja jelentette a hazaiaknak, míg a vendégek egyetlen bánata az lehet, hogy a kiállított Darren Fletcher nem játszhat a döntőben.
Amennyiben a Manchester győz a fináléban, akkor a BL 1992 óta íródó történetében az első csapat lesz, amelynek sikerül a címvédés. Sir Alex Ferguson együttese a mostani sikerrel 26 mérkőzésre növelte veretlenségi rekordját a BL-ben, míg az Arsenal 24 BL-meccs után először kapott ki otthonában. Legutóbb ez a bravúr a Chelsea-nek sikerült 2004-ben - még az Ágyúsok előző stadionjában, a Highburyben.

BL, elődöntő, visszavágó:
Arsenal (angol)-Manchester United (angol) 1-3 (0-2)

gól: van Persie (76., 11-esből), illetve Park (8.), Ronaldo (11., 61.)
piros lap: Fletcher (75., Manchester United)

Továbbjutott: a Manchester United kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

szerda:
Chelsea (angol)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó (0-0)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?