Terepmaratont teljesített a nagykaposi futó

futó

Bodrogköz és Ung-vidék egyedüli képviselőjeként állt rajthoz a Nagykaposi Futóklub tagja, Dózsicky Gergő az Alsó-Bodrogközben rendezett 5. Panoráma Trail elnevezésű terepfutóversenyen.

A Borsod–Abaúj–Zemplén vármegyében található Boldogkőváralja településről 165-en rajtoltak el a 45 km-es táv megtételére, hogy aztán Regéc községet érintve Füzér vára alatt célba érjenek. Menet közben többen is feladni kényszerültek a versenyt, ugyanis az 1700 méteres szintkülönbség plusz kihívást jelentett, amivel sokan már nem tudták megbírkózni. Dózsicky Gergőnek viszont ez is sikerült, s végül 50.-ként pillanthatta meg a füzéri vár csodálatos panorámáját.

Először vettem részt ezen a versenyen. A céljaim között szerepelt ez a megmérettetés, egy ultra-terepmaraton teljesítése. Maga a pálya nagyon jó volt, benne mindennek, ami egy élvezetes terepfutó versenyhez kell: gyors, technikás lejtők, hosszú emelkedők, gyönyörű erdei útvonalak. Az időjárás is kegyes volt hozzánk – talán ennek is köszönhetően elkerültek a holtpontok, és ez is hozzásegített a kiegyensúlyozott futáshoz. Nagyon örülök, hogy sikerült teljesítenem ezt a nehéz, de annál szebb versenyt. Úgy gondolom, jövőre is szerepel majd a naptáramban ez a seregszemle. Az itt szerzett tapasztalatokat mindenképpen hasznosítani szeretném, s akkor talán még egy jobb helyezés is elérhetővé válik. Remélem, a következő kiírásig másokat is ösztönözni tudok arra, hogy velem tartsanak, s lesznek bátor követőim – mondta lapunknak Dózsicky Gergő.

Érdekes

5. PANORÁMA TRAIL

1. Takács Balázs (Csömöri Sport Kft) 4:07:41
2. Marosi András (Coffee RUN SE) 4:21:34
3. Ambrus Ferenc (Magyarország) 4:26:16

...

50. Dózsicky Gergő (Nagykapos) 5:56:30

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?