Távoztak a nagyudvarnokiak, de már újra edzenek

nagyudvarnokiak

Egy héttel a tavaszi rajt előtt foghíjassá vált a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport (VI.) Ligájának mezőnye. 

A téli holt idényben a csallóközi fociberkekben azt rebesgették, hogy kevés a hadra fogható futballista a nagyudvarnokiaknál, akik a VII. liga bajnokaként 2017-ben kerültek a legfelsőbb járási osztályba. Nos, a hír igaznak bizonyult: a nagyudvarnokiak felnőttcsapata kilépett a bajnokságból.

„Sokáig fontolgattuk a népszerűtlen döntést, végül jobbnak láttuk meghozni. Még a pénzbírság ellenére is. A tapasztalatokból okulva változott a focifilozófiánk. A felnőttcsapatban sok volt az idegen játékos, ami nagyban terheli a költségvetést. Tartják a tenyerüket, de a párharcok befejezését követően máris odébbállnak, nincs vonzalmuk a klub, a község iránt. Nem láttuk értelmét, hogy ezen az úton haladjunk tovább. Csakhamar lesz folytatás. Klubunk nem szűnt meg, tovább dolgozunk. Ificsapatunk továbbra is a területi bajnokságban küzd a pontokért” – magyarázta a döntést Németh Szilveszter, a nagyudvarnoki futballklub elnöke. 

Vajon milyen lesz a tisztségviselő által említett folytatás? „Megkerestük, mobilizáltuk az ificsapatból kiöregedett hazai futballistákat. Húszan mondtak igent a felkérésre, szerdán Nagy Miklós irányításával elkezdték az edzéseket. Nyáron bejelentkezünk a VII. ligába. Nem kell nekünk mindenáron a legfelsőbb osztályban játszanunk, inkább az örömfoci domináljon. Egy célért küzdő kollektívát kovácsolunk a hazaiakból, őket a családtagok, a rokonok, az ismerősök eljönnek pályánkra buzdítani. Hasonló cipőben járnak a csallóközkürtiek is, akik néhány esztendeje az V. ligából vonultak önkéntes száműzetésbe. A hazaiakra építve alakultak újjá, a VII. ligában az élen teleltek, meccseikre százötvenen is kilátogatnak. Remélem, nálunk is így lesz” – bizakodott a folytatást illetően Németh Szilveszter.

A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottsága időközben törölte a nagyudvarnokiak őszi idényben elért eredményeit, ezzel természetesen módosult a tabella állása. A tavaszi szezon fordulóiban egy-egy csapat szabadnapot tart. A nagyudvarnokiak kilépésének további következménye is lett, mert az illetékesek a fegyelmi bizottság hatáskörébe utalták az esetet, mely 1000 eurós pénzbírsággal sújtotta a klubot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?