Sport
Larry Probst - TASR/AP-felvétel

Távozik az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának elnöke

MTI

2018. szeptember 11. 09:23

Washington | Év végén távozik posztjáról Larry Probst, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának elnöke. A sportvezető 2008 októbere óta irányította a szervezetet, amelynek tekintélyét az utóbbi években alaposan megtépázta a tornaszövetséget átszövő szexuális zaklatásos botránysorozat.

A 68 éves Probst utódja Susanne Lyons ügyvivő vezérigazgató lesz. A hivatalát január 1-jén átvevő Lyons azt mondta, legfontosabb feladata az lesz, hogy visszaszerezzék a sportolók bizalmát.

Januárban az amerikai tornaszövetség összes igazgatója lemondott a sportágat megrázó zaklatási botrány miatt. Lawrence G. Nassar, az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa akkor gyakorlatilag életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mivel 1998 és 2015 között 265 tinédzsert, illetve fiatal nőt, köztük olimpiai érmeseket molesztált. Az áldozatok közül sokan a tornaszövetség felelősségét is felvetették az ügyben, miután szerintük a szervezet nem tett meg minden tőle telhetőt a panaszok kivizsgálására, illetve a visszaélések megakadályozására.

2018. augusztus 10. 11:52

Zaklatási ügyek - Újabb vádak Harvey Weinstein és Steven Seagal ellen
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk