Tartalékos vendégcsapat

Pozsony. Pénteken nyolc helyszínen megkezdődik a tenisz Davis Kupa Világcsoportjának idei sorozata, a döntőre november 29. és december 1. között kerül sor.
A legutóbbi három alkalommal döntőt játszó, s 1999-ben győztes ausztrálok minimális eséllyel várják a Buenos Aires-i vendégszereplést.

Pozsony. Pénteken nyolc helyszínen megkezdődik a tenisz Davis Kupa Világcsoportjának idei sorozata, a döntőre november 29. és december 1. között kerül sor.

A legutóbbi három alkalommal döntőt játszó, s 1999-ben győztes ausztrálok minimális eséllyel várják a Buenos Aires-i vendégszereplést. Az argentinok salakon rendezik az összecsapást, s még akkor is joggal bízhatnának a sikerben, ha az ellenfélnél Lleyton Hewitt és Patrick Rafter is pályára lépne. A sportág két klasszisa azonban nem utazott el Dél-Amerikába, így az Ilie, Arthurs, Draper, Woodbridge négyes csupán a tisztes helytállásban bízhat.

A szlovák válogatott is hasonló helyzetben van, mint az ausztrál: két legjobbja, Dominik Hrbatý és Karol Kučera sérülés miatt nem utazott el az Egyesült Államokba. Miloš Mečíř szövetségi kapitány szerint a Ján Krošlák, Karol Beck, Ladislav Švarc összetételű tartalékos csapattól már az dicséretes teljesítmény lenne, ha megszorítaná a toronyesélyes házigazdákat, akik telt ház, 6000 néző előtt játszhatnak majd.

A lefutottnak tűnő argentin–ausztrál és amerikai–szlovák párharc ellenére sok érdekességet tartogat a DK-nyitány. A jó eredményre évek óta áhítozó britek nagy csatát vívhatnak Birminghamben a svédekkel. A hazaiak okkal reménykednek abban, hogy Tim Henman és Greg Rusedski legyőzi a skandinávokat, akiknél nagy kérdés, hogy pályára lép-e a melbourne-i Grand Slam-torna győztese, Thomas Johansson. A kiváló teniszező ágyéksérüléssel bajlódik, ezért orvosi kezelésre visszarepült hazájába.

A németek számára rendkívül nehézzé teheti a zágrábi meccset, hogy első számú játékosuk, Tommy Haas nem vállalta a szereplést. ĺgy egyértelműen a horvátok várják esélyesként a találkozót, Goran Ivanisevics és Ivan Ljubicsics egyesben megszerezheti a továbbjutáshoz szükséges három győzelmet.

A címvédő franciák a Clement, Escude, Grosjean, Santoro kvartettre számítanak a hollandok elleni metzi nyolcaddöntőn. A két együttes a legutóbbi sorozatban a legjobb négy között találkozott, s Rotterdamban 3:2-es vendégsiker született. Nagy meglepetés lenne, ha a hétvégén visszavágnának Schalkenék.

A Világcsoport első fordulójának párosítása – Buenos Aires: Argentína–Ausztrália, Metz: Franciaország–Hollandia, Zágráb: Horvátország–Németország, Ostrava: Csehország–Brazília, Zaragoza: Spanyolország–Marokkó, Birmingham: Nagy-Britannia–Svédország, Moszkva: Oroszország– Svájc, Oklahoma: Egyesült Államok–Szlovákia. A DK Világcsoportjában a negyeddöntő április 5-7-én lesz. (MTI, TASR, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?