Tarkovič ismét számít Almásira, Bénes megint kimaradt a keretből

tarkovic

Štefan Tarkovič, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét az utolsó két vb-selejtezőre.

A szlovének elleni, nagyszombati (nov. 11.), majd a máltai (nov. 14.) találkozón biztosan nem lesz ott Tarkovič két alapembere. Juraj Kucka az első meccsen eltiltását töltené, ezért a szakmai stáb úgy döntött, Málta ellen másvalakit próbálnak ki a posztján. Ivan Schranz pedig közelebbről nem megnevezett személyes okok miatt hagyja ki a két utolsó világbajnoki selejtezőt. A 24 fős keretben Tomáš Hubočan is hiányzik a megszokott nevek közül. „Ő is személyes okokra hivatkozva mondta le a szereplést, amit én elfogadtam, nincs szó arról, hogy már nem számítanék rá” – jegyezte meg Tarkovič. 

Sérülése után újra behívót kapott a Newcastle kapusa, Martin Dúbravka és a ferencvárosi Róbert Mak. Tagja a keretnek az Ostrava támadója, Almási László is. A Mönchengladbach légiósa, Bénes László a tartalékok között kapott helyet.

„Stanislav Lobotka és Martin Valjent a legutóbbi alkalommal is tagja volt a keretnek, de akkor kisebb sérülés miatt nem léphettek pályára. A prágai Spartával megegyeztünk, hogy Dávid Hancko csak a második találkozó idejére csatalakozik hozzánk, mivel sárga lapok miatt úgysem játszhatna Szlovénia ellen” – mondta Tarkovič, akinek csapata már matematikailag sem végezhet az első két hely valamelyikén a H csoportban, azaz nem jut ki a vb-re. „A célunk a harmadik hely megszerzése a csoportban, és hogy hasonló teljesítményt nyújtsunk, mint az októberi selejtezőkön. Ez a folyamatosságról szól, a gárdának kezd kialakulni a saját játéka. Szeretnénk győzni és örömet szerezni a szurkolóknak, hogy újra pozitívan álljanak a csapathoz” – tette hozzá Tarkovič.

Érdekes

A szlovák keret

Kapusok: Marek Rodák (Fulham), Dušan Kuciak (Gdansk), Martin Dúbravka (Newcastle)
Védők: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Martin Koscelník (Liberec), Martin Valjent (Mallorca), Vernon de Marco (Slovan), Ľubomír Šatka (Lech Poznan), Milan Škriniar (Inter), Dávid Hancko (Sparta Praha), Jakub Holúbek (Gliwice)
Középpályások: Patrik Hrošovský (Genk), Marek Hamšík (Trabzonspor), Matúš Bero (Vitesse), Ondrej Duda (Köln), Stanislav Lobotka (Napoli), Albert Rusnák (Salt Lake), Erik Jirka (Oviedo), Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Tomáš Suslov (Groningen), Róbert Mak (FTC)
Csatárok: Róbert Boženík (Düsseldorf), David Strelec (Spezia), Almási László (Ostrava)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?