Talmácsi utolsó tesztsorozata a vb előtt

Jerez/Budapest |

<p>Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság április 11-i rajtja előtti utolsó, háromnapos tesztsorozatát kezdte meg szombaton Jerezben.</p>

A csapattól az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a 125 kcm-esek között vb-győztes magyar motorosnak, aki az idén a Moto2-es kategóriában startol, gondjai akadtak a versenygéppel a dél-spanyolországi pályán.
"Küzdelmes napon vagyunk túl, de elvégeztük azokat a feladatokat, amelyeket a mérnökök mára beterveztek" - mondta Talmácsi. "Még mindig pattog a motorom eleje a kanyarokban, ezért holnap változtatunk a geometria beállításokon, hogy megszűnjön ez a kellemetlen jelenség. Nagyon fontos a következő két nap, hiszen ezután már a világbajnokságon kell teljesítenem."
Napsütésben, kiváló motoros időben kezdődött a gyakorlás szombat reggel. A versenyzők még a száguldás előtt összeálltak egy közös fotóra. A Moto2-es kategóriában induló negyven pilótát nehéz volt összezsúfolni a tablóképre. Talmácsi és Andrea Iannone már a csapat hivatalos színeiben feszített, a motor azonban még nem kapta meg az idei "ruháját". A szombati napot arra szánta a Fimmco SpeedUP Team, hogy minden olyan beállítást kipróbáljon, ami a legutóbbi tesztelésen elmaradt.
Tíztől négyig mindkét géposztály versenyzői körözhettek, Talmácsi ekkor 1:46.302 perccel zárt, ami a huszonötödik leggyorsabb kör volt. Ebben az időszakban sok mindennel próbálkoztak a mérnökök, Talmácsi szinte végig a motor elejének pattogására hívta fel a szerelők figyelmét. Négy és öt óra között csak a hatszázasok voltak a pályán, a magyar versenyző ekkor 1:46.361-et motorozott, amivel szintén huszonötödik lett. A pattogás okozta ekkor is a legtöbb gondot a magyar világbajnoknak, a csapat holnap új geometriai beállításokkal próbálja ezt kiküszöbölni.
A 18 futamos vb április 11-én, a Katari Nagydíjjal rajtol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?