Talmácsi év végére a tízbe vágyik

Assen |

<p>Év végére az első tíz közé szeretne kerülni a futamokon, s bár dobogóban nem gondolkodik, azért így is nagyon motivált - többek között erről beszélt Talmácsi Gábor a francia hírügynökségnek.</p>

A hírügynökség nagy terjedelmű írásban számolt be a 125 kcm-es kategória 2007-es világbajnokának idény közbeni váltásáról.

A magyar pilóta tavaly még a 125 kcm-esek között versenyzett, idén a 250 kcm-ben szerepelt, ám május 25-én a második motor hiánya és elsősorban a médiajogokkal kapcsolatos vita miatt szakított a Balatonring Teammel. Június 12-én a Scot Racing Teamhez igazolt, s 14-én már el is indult MotoGP-ben a Katalán Nagydíjon, amelyen 17. lett.

Talmácsi az AFP-nek elmondta, a szakítást követően meglehetősen bizonytalannak tűnt a jövője, de menedzsere, Stefano Favaro segítségével sikerült gyorsan új csapatot találnia.

"Megvalósítottam az álmom. Bátor lépés volt a részemről a váltás, de készen álltam rá. Keletről jövök, emiatt maradtam túlságosan sokáig a 125 kcm-es kategóriában, az idei évig ugyanis nem volt lehetőségem a 250-es géposztályba kerülni."

Talmácsi beszélt még a korábbi versenymotorjai és a mostani 800 kcm-es, négyütemű gépe közötti különbségről, amit meglepőnek nevezett. Ugyanakkor hozzátette, otthon egy 1000-es négyütemű Hondával közlekedik, vagyis nem volt neki teljesen új a nagy motor.

"Nem vagyok már kölyök. Huszonnyolc évesen a tapasztalatomra és mentális erőmre támaszkodom" - tette hozzá arra a felvetésre, miben bízik céljai elérését illetően.

Talmácsi a mostani hétvégén a hollandiai Assenben áll rajthoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?