T18-asból Samaria Sportközpont

Már csak képeken, emlé- keinkben élhet tovább a somorjai T18-as sport-csarnok. Idén eltűnt, s hónapok alatt sportköz- pontot varázsoltak a helyére.

Már csak képeken, emlé- keinkben élhet tovább a somorjai T18-as sport-csarnok. Idén eltűnt, s hónapok alatt sportköz- pontot varázsoltak a helyére. Közel négyszáz ülőhelyes lelátóval, tágas, korszerű sportcsarnokkal, 1,6 millió eurós ráfordítással.

Tombol a nyári kánikula, az új nézőtér mégis szépen megtelik, már ez is jelzi: a kosárlabda-bajnokikon sokszor lesz telt ház.

Folyik a verejték rólunk, de türelmesen várunk, nézünk, hallgatunk. Egy órát tart a sportközpontavató. Táncosokkal, labdabűvölő fiatalemberrel, az alkalomhoz kötődő beszédekkel. Két nyelven.

Bárdos Gábor polgármester a sport- és kultúraszerető somorjaiak új otthonát látja a létesítményben. Erősítve ezzel a csallóközi város szlovákiai sportéletben betöltött szerepét. Nem felejti el megismételni, hogy Somorja az egy lakosra eső sportolók számában is előkelő helyen van az ország városai között. „S ha két éven belül Csölösztőn is elkészülnek az ottani sportlétesítmények, szinte páratlan, irigylésre méltó helyzetbe kerülünk Szlovákiában” – húzza alá. A felújított sportcsarnok, amely elsősorban a kosárlabdát szolgálja a jövőben, a polgármester szerint az utolsó lehetőséget kínálja arra, hogy elcsalogassák a gyerekeket korunk mozgásromboló világából. Ott nem említi, de később elmondja, hogy voltaképpen nem volt más választásuk, mint teljesen lebontani a T18-ast, és új épületet emelni helyette, annyira rossz állapotban volt a régi. Csak a tűzfalak maradtak meg mindkét oldalon, az egyiken a kajak-kenusok tanmedencéjével, a másikon a vívóteremmel. Kívülről azonban azonos köntösbe öltöztették a sportközpontot.

Vörös Károly, a kivitelező OSP Danubius igazgatója szerint nem sok értelme lett volna az elavult T18-as felújításának, az újjáépítés volt a legjobb megoldás. A vasszerkezetű építmény minden labdajátékra megfelel.

Nagy József beruházási koordinátor elmondja: a város legjobban kihasznált sportlétesítménye harminc évig szolgálta használóit. 2014 elején a sok elképzelés és felújítási törekvés után már pénz is lett a beruházásra. S ez döntőnek bizonyult az évekig tartó patthelyzetben. Szerinte az érintettek hozzáállása volt a legfontosabb az eltelt hónapokban.

Utána átvágják a szalagot, s jöhet ellenőrizni a FIBA, jöhetnek a játékosok, a kosaras bajnokik és a nemzetközi kupamecscsek. Megtelhet a lelátó, vége a játékengedélyhez szükséges kivételek kérésének. Újabb harminc évig lesz a városnak a kor követelményeit kielégítő sportcsarnoka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?