Szurkolók nélkül játszik a Fradi

A magyar együttesek mérkőzéseit a Duna és a Duna World élőben közvetíti, az STV 2-n a nagyszombatiak találkozója lesz látható.Elég a védekezésA Debrecen a hazai 3:0-s siker után utazott el a montenegrói Sutjeska Niksic otthonába.

A magyar együttesek mérkőzéseit a Duna és a Duna World élőben közvetíti, az STV 2-n a nagyszombatiak találkozója lesz látható.

Elég a védekezés

A Debrecen a hazai 3:0-s siker után utazott el a montenegrói Sutjeska Niksic otthonába. Dusan Brkovics, a hajdúságiak szerb védője úgy véli, szép lenne két megnyert találkozóval kiharcolni a továbbjutást, de a Niksic az első meccsen sem adta meg magát könnyen. „El tudom képzelni, hogy rögtön letámadnak minket, ezért a védekezésre figyelnünk kell, a megszerzett labdákkal pedig jól kell sáfárkodni. Mindenki tisztában van vele, hogy a háromgólos előny ellenére sem szabad félvállról venni a mérkőzést” – összegzett a dvsc.hu-nak a múlt heti összecsapáson eredményes Brkovics.

A DVSC-re továbbjutás esetén a St. Patricks–Skonto Riga (1:2) párharc győztese vár a második fordulóban.

Visszatér Vittek

A Slovannál a gibraltári College Europe múlt heti kiütése (6:0) után teljes nyugalomban készülhettek a visszavágóra. Dušan Tittel vezetőedző jelezte, a kezdőcsapatba fogja jelölni a hosszú kényszerpihenő után visszatérő Róbert Vitteket. Különböző okok miatt azonban nem számíthat Muchára, Peltierre, Soumahra és Oršulára. „A találkozón olyan játékosok is lehetőséget fognak kapni, akik Gibraltáron nem játszottak. Igyekszünk folytatni a felkészülés során mutatott jó szereplést” – mondta Tittel.

A pozsonyiakhoz kegyes volt a sorsolás, a második fordulóban luxemburgi (Dudelange) vagy ír (UC Dublin) ellenféllel játszanak, az első meccset 1:0-ra a szigetországiak nyerték.

Kentoš érkezett

A zsolnaiak esetében is eldőlt már gyakorlatilag a továbbjutás kérdése, az északír Glentoran elleni idegenbeli 4:1-es győzelem után a hazai visszavágó már csak formalitás. „Otthon is sikeresek akarunk lenni. A fociban ugyan minden lehetséges, de szerintem kijelenthetjük, hogy a selejtező második fordulójában ott leszünk” – nyilatkozta magabiztosan Karol Belaník, a zsolnai klub menedzsere.

A Fortuna Liga ezüstérmese a két meccs között a kispadon erősített, a B csapat trénere a korábban Podbrezován dolgozó Jaroslav Kentoš lesz, aki Adrián Guľa vezetőedzővel is szorosan együtt fog működni.

Az újabb selejtezőkörben a moldovai Dacia Chisinau és a macedón FK Renovo (az első meccsen: 1:0) párharc győztesével mérkőznek meg a zsolnaiak.

Otthon is idegenben

A szurkolók ma Aranyosmaróton is láthatnak nemzetközi kupameccset, a nagyszombatiak ugyanis stadionjuk építési munkálatai miatt a ViOn otthonában fogadják az Olimpic Sarajevót. A Bosznia-Hercegovinában elért 1:1-es döntetlen látszólag a Spartaknak kedvez. „Nem támadhatunk fejetlenül, de gól nélküli döntetlenre sem játszhatunk. Jó játékosaik vannak a bosnyákoknak, főleg Pandza és a magas csatár, Rasic, aki a nehéz labdákat is le tudja fejelni társainak. Nagy lendülettel fogunk kezdeni, és remélem, győzünk” – bizakodott Martin Mikovič, a nagyszombatiak játékosa.

Ha sikeres lesz a Spartak, a következő fordulóban szigetországi ellenfél vár rá, a feröeri Runavík és az északír Linfield páros továbbjutója (az első meccset 2:0-ra utóbbi nyerte).

Jó ómen az 1:1

Zárt kapuk mögött kénytelen fogadni ellenfelét a Ferencváros, mivel a tavalyi sorozatban a Rijeka elleni selejtezőn rasszista megnyilvánulásokkal illettek néhány vendégjátékost a drukkerek. Az FTC ezért arra kérte szimpatizánsait, a Go Ahead Eagles elleni visszavágón ne mutassanak „semmilyen aktivitást”, a stadion 250 méteres körzetében, mert az UEFA ilyen esetben is büntethet.

„Jót tett a csapatnak a hétvégi Szuperkupa-győzelem a Debrecen ellen. Tudjuk, milyen hibákat nem szabad elkövetni a hollandok ellen, és azt is, mik azok a dolgok, amelyekkel nyerni lehet” – nyilatkozta a Fradi másodedzője, Máté Csaba.

A zöld-fehéreknek jó ómen a múlt heti 1:1-es döntetlen: eddig mind az öt esetben továbbjutottak európai kupameccsen, ha ezzel az eredménnyel végződött az első, idegenbeli találkozójuk. Ha a sorozatuk folytatódik, a második fordulóban vélhetően a bosnyák Zeljeznicar Sarajevo lesz az ellenfelük, amely az odavágón 2:0-ra verte a máltai FC Balzant.

Húszezer ellenfél

A legnehezebb helyzetből az MTK várja a visszavágót, a hazai 0:0 után idegenben kellene kiharcolnia a továbbjutást a szinte végig veszélyesebben játszó szerb Vojvodina ellen. Kanta József, az MTK csapatkapitánya szerint azonban nagyon jó, hogy nem kaptak gólt, mert így egy idegenbeli találat aranyat érhet. „Akinek inába száll a bátorsága attól, hogy sok néző előtt kell pályára lépnie, annak kár is volt elkezdenie focizni – jelentette ki a középpályás arra reagálva, hogy a Vojvodina stadionjában nagyjából 20 ezer hazai drukker előtt kell majd kiharcolniuk a továbbjutást. – Tudjuk, hogy a lelátón nagy többségben nem nekünk fognak szurkolni, de biztosan feldob majd minket a jó hangulat, és reméljük, hogy a legkitartóbb MTK-szurkolók idegenbe is elkísérik a csapatot.”

A párharc győztese a lett Spartaks Jürmala és a montenegrói Buducnost Podgorica (3:1) duó továbbjutójával találkozik. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?