Szünet után szétszedték a szlovákok Jordániát, Bénes gólpasszt adott

foci
Nagyszombat |

Bár az első félidőben a vendégek szereztek vezetést, a szlovák labdarúgó-válogatott végül simán, 5:1-re győzött Jordánia ellen felkészülési mérkőzésen. Bénes László a 61. percben állt be, és egy gólpasszt is adott.

Az ismeretlen ázsiai ellenfél elleni meccs nem hozta lázba a szurkolókat, egy órával a kezdőrúgás előtt még alig lézengtek az Anton Malatinský-stadion környékén. A külön erre a találkozóra készült sálakat áruló árus hiába kínálta a portékáját, az ellenvetésre, hogy túl meleg van sálat venni, mérgesen vágott vissza: „Ha meleg van, minek mennek egyáltalán meccsre?”

A szlovákiai és a jordániai foci között egyébként van kapcsolódási pont: ifj. Alexander Vencel jelenleg a jordániai válogatott kapusedzője.

Pavel Hapal ígéretéhez híven nem szokványos kezdőcsapatot küldött pályára, a legnagyobb sztárok pihentek, a kezdőben volt viszont például Ľubomír Šatka (itt most jobbhátvédként) és Pavol Šafranko, akiket a DAC-drukkerek jól ismerhetnek, és bemutatkozott a válogatottban Branislav Niňaj és Martin Chrien is. Bénes László csak a kispadon kapott helyet.

Kezdettől fogva a hazaiak domináltak, az első komolyabb helyzete Chriennek volt, de hiába rázta le a védőjét, a lövése gyengére sikeredett, nem sokkal később pedig Mazáň a kapu torkából mellébombázott. Šafranko lövése és Bero fejese sem okozott gondot a vendégek kapusának, a „jordániai Buffon”-ként emlegetett Safinak.

Elég öreguras tempóban csordogált a meccs, azt is hallani lehetett, amit a játékosok kiabáltak egymásnak, csak néhány gyerekcsoport kezdett rá néha egy-két szurkolói rigmusra.

A 26. percben Stoch jól csavart szabadrúgását bravúrral védte Safinak. Öt perccel később helyzetbe kerültek a jordániaiak is, Stoch vesztette el a labdát, a vendégek gyorsan indították a csatárukat, aki le is futotta a védőket, de nagyon rosszul találta el a labdát. A 39. percben azonban egy újabb jó kontra végén al-Tamari már pontosan célzott, és óriási meglepetésre vezettek a vendégek – 0:1!

Pavel Hapal a szünetben négyet cserélt, lement a pályáról Kozáčik, Hrošovský, Stoch és Šafranko, és beállt Greif, Greguš, Haraslín és Boženík. Greguš kivételével a többiek először léptek pályára címeres mezben.

A 49. percben Bero majdnem egyenlített, de lapos lövése centikkel mellément, egy perccel később viszont már Haraslín nem ismert kegyelmet: végigrobogott a félpályán, és ellentmondást nem tűrően a hálóba lőtt – 1:1.

Öt perccel később pedig már vezettek a szlovákok, Chrien lőtt közelről a hálóba – 2:1.

A 61. percben beállt Bénes László is, Matúš Berót váltotta a pályán. Hét perccel később éppen Bénes agilis labdaszerzése után jutott lövéshez Boženík, de a jordániai kapus ismét védett.

Húsz perccel a lefújás előtt Haraslín tört be a tizenhatosba, szabálytalanul állították meg, a megítélt tizenegyest pedig Greguš értékesítette – 3:1. Kisvártatva Haraslín beadása után a csereként éppen csak beállt Mráz növelte a szlovákok előnyét – 4:1. És még nem volt vége, a 84. percben Bénes adott gáláns passzt Mihalíknak, aki nem hibázott – 5:1.

Érdekes

Szlovákia–Jordánia 5:1 (0:1)

Góllövők: Haraslín (50.), Chrien (55.), Greguš (71., 11-esből), Mráz (74.), Mihalík (84.),ill. al-Tamari (39.)

Sárga lap: Šatka.

Játékvezető: Musial (lengyel), 3454 néző.

SZLOVÁKIA: Kozáčik (46. Greif)–Šatka, Niňaj, Štetina, Mazáň–Chrien (73. Mráz), Hrošovský (46. Greguš), Bero (61. Bénes)–Stoch (46. Haraslín), Šafranko (46. Boženík), Mihalík.

JORDÁNIA: Safi–Sibaja, Kattab, Mari, al-Adzsalin (63. Haddad)–Murdzsan–Bani Attijah, al-Tamari (85. Hamduni), Bakit (79. Abu Zraiq), Abdullarman (69. Szamir)–al-Rawasdeh.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?