Sport

Szombaton délután kezd a DAC

A DAC futballcsapata szombaton 14 órakor a MOL Akadémián kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A sárga-kékek másodikként, a klub történetének legjobb őszi helyezését produkálva várhatják a Fortuna Liga februári folytatását.
Szabó Zoltán

2019. január 12. 11:00

Kalmár Zsolt (balról) és Vida Kristopher ősszel a DAC legjobbjai közé tartoztak⋌ (Somogyi Tibor felvétele)

A játékosok az öthetes pihenőjük során egyéni edzésterveket kaptak. Peter Hyballa védencei a felkészülés első tizenegy napját hazai környezetben töltik, majd január 23-án edzőtáborozásra utaznak a törökországi Belekbe, ahonnan február 6-án térnek vissza.

Nyolc edzőmeccset játszik a DAC, ebből négyet Törökországban, a bajnoki főpróba a február 9-én, szombaton sorra kerülő Mattersburg elleni találkozó lesz. 

Ismert, hogy a glasgowi Celtichez távozott a csapat elefántcsontparti házi gólkirálya, az ősszel tíz találatig jutó Vakoun Issouf Bayo, Timotej Záhumenský pedig féléves kölcsönjátékra a cseh élvonalban szereplő Karvinához került. 
Rajtuk kívül Adrián Slančík, Dominik Špiriak, Martin Bednár és Denis Baumgartner sem lesz ott az első edzésen, mind a négyen a szlovák U21-es válogatottal Törökországban tartózkodnak. Christián Hercnek is ott kellett volna lennie, ám klubja, a Wolverhaptom Wanderers váratlanul január 17-ig visszahívta a DAC-nál kölcsönben levő középpályást, aki jelenleg a Premier League-ben szereplő csapattal gyakorol. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a Szpartak Moszkva érdeklődik Herc iránt. 

Roland Černák várhatóan vendégjátékosként Nagymihályban tölti a tavaszi idényt, elképzelhető, hogy Dominik Špiriak is vele tart. 
Értesüléseink szerint egyáltalán nem megalapozottak azok a magyarországi híresztelések, hogy Böde Dániel a Ferencvárostól a DAC-hoz kerülne…

Még egy hír a klub háza tájáról, csütörtökön hivatalosan is átadták a MOL Aréna D-lelátóját, így a pazar létesítmény már 12 700 néző befogadására alkalmas. Február 16-án, szombaton lesz az új stadion ünnepélyes megnyitója, amikor a DAC a listavezető pozsonyi Slovant fogadja (16.00).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?