Szombaton délután kezd a DAC

DAC-edzés

A DAC futballcsapata szombaton 14 órakor a MOL Akadémián kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A sárga-kékek másodikként, a klub történetének legjobb őszi helyezését produkálva várhatják a Fortuna Liga februári folytatását.

A játékosok az öthetes pihenőjük során egyéni edzésterveket kaptak. Peter Hyballa védencei a felkészülés első tizenegy napját hazai környezetben töltik, majd január 23-án edzőtáborozásra utaznak a törökországi Belekbe, ahonnan február 6-án térnek vissza.

Nyolc edzőmeccset játszik a DAC, ebből négyet Törökországban, a bajnoki főpróba a február 9-én, szombaton sorra kerülő Mattersburg elleni találkozó lesz. 

Ismert, hogy a glasgowi Celtichez távozott a csapat elefántcsontparti házi gólkirálya, az ősszel tíz találatig jutó Vakoun Issouf Bayo, Timotej Záhumenský pedig féléves kölcsönjátékra a cseh élvonalban szereplő Karvinához került. 
Rajtuk kívül Adrián Slančík, Dominik Špiriak, Martin Bednár és Denis Baumgartner sem lesz ott az első edzésen, mind a négyen a szlovák U21-es válogatottal Törökországban tartózkodnak. Christián Hercnek is ott kellett volna lennie, ám klubja, a Wolverhaptom Wanderers váratlanul január 17-ig visszahívta a DAC-nál kölcsönben levő középpályást, aki jelenleg a Premier League-ben szereplő csapattal gyakorol. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a Szpartak Moszkva érdeklődik Herc iránt. 

Roland Černák várhatóan vendégjátékosként Nagymihályban tölti a tavaszi idényt, elképzelhető, hogy Dominik Špiriak is vele tart. 
Értesüléseink szerint egyáltalán nem megalapozottak azok a magyarországi híresztelések, hogy Böde Dániel a Ferencvárostól a DAC-hoz kerülne…

Még egy hír a klub háza tájáról, csütörtökön hivatalosan is átadták a MOL Aréna D-lelátóját, így a pazar létesítmény már 12 700 néző befogadására alkalmas. Február 16-án, szombaton lesz az új stadion ünnepélyes megnyitója, amikor a DAC a listavezető pozsonyi Slovant fogadja (16.00).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?