Szoboszlai és Sallai is bizakodik az EL-meccsek után

Szoboszlai.Sparta

A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében a Liverpool már Prágában eldöntötte a továbbjutást a Sparta ellen, de a Freiburg is nyert, a magyar válogatott két játékosa, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland pedig érthetően bizakodóan nyilatkozott.

A sérülésektől sújtott Liverpool viszonylag erős kezdővel lépett pályára a prágai mérkőzésen, ám Szalah, van Dijk és a nemrég visszatért Szoboszlai is csak a kispadon kezdett. A minőségbeli különbség gyorsan kiütközött, a félidőben már 3:0-ra vezettek az angolok. A hazaiak részéről a szlovák Lukáš Haraslín járt a legközelebb a gólszerzéshez, de sem az első, sem a második játékrészben nem járt sikerrel. A Sparta a meccs végét leszámítva végig bátran játszott és helyzetekig is eljutott, de csak egy veszélyes beadást követő liverpooli öngólra futotta az erejükből. Az 51. percben beállt Szoboszlai a hosszabbítás ötödik percében egy megpattanó lövéssel állította be az 5:1-es végeredményt. „Örülök, hogy megszereztem az első gólomat a sorozatban. Volt már pár találatom a BL-ben, most jött az EL és remélem, hogy ebben a szezonban még folytatni tudom, de utána már vissza a BL-be! Úgy álltunk hozzá, hogy tovább szeretnénk jutni az Európa-ligában. Nem iszom előre a medve bőrére, de úgy néz ki, hogy jó úton haladunk, most koncentrálunk a Cityre, valószínűleg elég nagy meccs lesz, de készen állunk” – nyilatkozta az M4 Sport riporterének Szoboszlai a vasárnapi Manchester City elleni rangadóra utalva, majd egy teljesen oda nem illő kérdés után elhagyta az interjúzónát.

„Éppen ellentétesen kellett volna befejeznem a két helyzetemet. Az első félidőben átvehettem volna a labdát, míg a másodikban azonnal lőnöm kellett volna. Sajnos ma ez nem jött össze. A meccs megmutatta, valóban a világ legjobb csapatai közé tartoznak. A minőség döntött, ők kihasználták a helyzeteiket, mi pedig nem. Az eredményt látva lehet, mosolyognak majd az emberek, ha azt mondjuk, hogy jó meccset játszottunk. De valóban azt gondolom, hogy nem voltunk annyira rosszak, mint azt az öt kapott gól mutatja” – foglalta össze a helyzeteit és a meccset Haraslín. A szlovák szélső szavait igazolták a szurkolók is, akik végig biztatták a prágaiakat és a végén is megtapsolták kedvenceiket.

A másik magyar érdekeltségű EL-párharcban Sallai Roland gólpasszal járult hozzá, hogy a Freiburg 1:0-ra legyőzzte a West Ham csapatát. „Boldogok vagyunk, hogy nyerni tudtunk. Őszintén, ma sokkal jobban játszottunk, mint az ellenfelünk. Megmutattuk, hogy labdával mennyire jók tudunk lenni. Nagyon fontos volt, hogy legalább egy gólt szerezzünk otthon. Ha ugyanezt az arcunkat mutatjuk, akár Londonban is nyerhetünk” – idézte az UEFA weboldala a bizakodó magyar válogatott támadót.

A nap meglepetése lehetett volna, ha a Qarabag legyőzi a Bayern Leverkusent, de végül a németek kétgólos hátrányból 2:0-ra mentették az azeriek elleni meccset, és így 35 mérkőzésesre nyújtották veretlenségi sorozatukat. Bár szenzációt nem okozott, de meglepő volt, hogy az AS Roma 4:0-ra győzött otthon a Brighton ellen és ugyanilyen arányban a Marseille is nyert a Villarreal ellen, így alighanem az olaszok és a franciák is eldöntötték a továbbjutást.

Az Európa-konferencialigában az Ajax–Aston Villa meccset övezte a legnagyobb érdeklődés, de a találkozó gólt nem, csak két piros lapot hozott. Szintén volt kiállítás a Maccabi Haifa–Fiorentina mérkőzésen, amely fordulatokban gazdagra sikerült. A kispesti Bozsik Arénában rendezett találkozón a vendégek szereztek vezetést a 2. percben, majd 2:1-nél és 3:2-nél is az izraelieknél volt az előny. Végül mégis az olasz csapat hagyta el győztesen a pályát. A Ferencvárost búcsúztató Olimpiakosz meglepően sima, 4:1-es vereséget szenvedett Pireuszban a másik még talpon lévő izraeli csapat, a Maccabi Tel-Aviv ellen. A Slovant búcsúztató Sturm Graz pedig a szlovák bajnok csoportbéli ellenfelével, a Lille-lel mérkőzött és szinten háromgólos hátrányba került. A Bolla Bendegúzt 81 percen át a soraiban tudó Servette otthon nem tudta legyőzni a Plzeň csapatát, így a legtöbb EKL-nyolcaddöntőhöz hasonlóan itt is izgalmas visszavágóra számíthatunk.

Érdekes

Eredmények

EL, nyolcaddöntő, 1. meccsek: 

AC Milan–Slavia Praha 4:2, Giroud (34.), Reijnders (44.), Loftus-Cheek (45.+1), Pulisic (85.), ill. Doudera (36.), Schranz (65.); 
Marseille–Villarreal 4:0, Veretout (23.), Mosquera (28., öngól), Aubameyang (42., 11-esből; 59.); 
Benfica–Glasgow Rangers 2:2, Di María (45.+1), Goldson (67., öngól), ill. Lawrence (7.), Sterling (45.+5); 
Freiburg–West Ham 1:0, Gregoritsch (81.); 
Sparta Praha–Liverpool 1:5, Bradley (46., öngól), ill. Mac Allister (6., 11-esből), Núnez (25., 45.+3), Díaz (53.), Szoboszlai (90.+4); 
Qarabag–Leverkusen 2:2, Benzia (26.), Juninho (45.+2), ill. Wirtz (70.), Schick (90.+2); 
AS Roma–Brighton 4:0, Dybala (13.), Lukaku (43.), Mancini (64.), Cristante (68.);
Szerdán játszották: Sporting–Atalanta 1:1, Paulinho (17.), ill. Scamacca (39.).

EKL, nyolcaddöntő, 1. meccsek: 

Saint-Gilloise–Fenerbah-ce 0:3, Batshuayi (20.), Oosterwolde (84.), Tadics (90.+4, 11-esből); 
Dinamo Zagreb–PAOK 2:0, Petkovic (37., 71.); 
Maccabi Haifa–Fiorentina 3:4, Seck (13.), Kinda (29.), Khalaili (67.), ill. Nzola (2.), Beltran (58.), Mandragora (73.), Barák (90.+5); 
Servette–Plzeň 0:0; 
Ajax–Aston Villa 0:0, 
Molde–FC Bruges 2:1, Stenevik (43.), Gulbrandsen (90.+2), ill. De Cuyper (84., 11-esből); 
Olimpiakosz–Maccabi Tel-Aviv 1:4, El Kaabi (13.), ill. Zahavi (4., 30.), Shahar (9.), Peretz (74.); 
Sturm–Lille 0:3, David (28., 51.), Zhegrova (71.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?