Szoboszlai Dominik: A pályán kell eldőlnie a bajnokságnak

Szoboszlai Dominik

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott fiatal középpályása mindennapi kapcsolatban volt a Salzburg edzői stábjával, így jó erőben tudta tartani magát a koronavírus-járvány miatti szünetben. Elmondta azt is, hogy megviselte az egyedüllét, de ebből is tanult. A 19 éves labdarúgó e-mailben válaszolt kérdéseinkre, és elmondta, már nagyon várja a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőt.
 

Amikor bejelentették a bajnokság szüneteltetését, gondolta volna, hogy ilyen hosszú ideig bezártságra lesznek ítélve?
Természetesen nem! Nagyon sajnálom, hogy a járványügyi helyzet miatt nem tudunk futballozni, de az emberek egészsége a legfontosabb. Felelős döntés született.

A Salzburgtól bizonyára kapott edzésprogramot. Ezzel azért valamennyire szinten tudja tartani magát?
Minden napra van programunk, a lehetőségekhez képest kimondottan jó erőben tartom magam.

Hétfőn pedig már elkezdődtek az edzések, milyen érzés újra edzésbe állni?
Nagyon boldog vagyok, hogy újra labdába rúghatok, ez hiányzott a legjobban. Remélem, hogy szépen lassan visszatér az életünk a megszokott kerékvágásba.

Mennyire tartotta a kapcsolatot az edzői stábbal? Beszéltek telefonon, voltak videóhívások?
Minden nap kapcsolatban voltunk a stábbal, rendkívül profin kezelik a helyzetet, és persze, a lehető legtöbb platformon beszéltünk folyamatosan.

Egy interjúban említette, hogy a barátnője hazautazott Magyarországra, így egyedül vészeli át a karantént. Mennyire viseli meg mentálisan az egyedüllét? Mivel telnek a napjai?
Megvisel, ez természetes, de azt gondolom, hogy ez az élethelyzet is megtanít sok mindenre. Többek leszünk ennek a végén, így nem kesergek, hanem előre nézek. A barátnőm a napokban érkezik hozzám. Miután többször is negatív Covid-19-tesztet produkált, úgy döntöttünk, hogy kiutazik.

Ön szerint mi lenne a jobb megoldás, megvárni, amíg a nézők előtt elindulhat a bajnokság, vagy ha hamarabb, zárt kapuk mögött újraindulnak a meccsek?
Nézők nélkül nem ugyanaz a futball, de a megfelelő biztonsági intézkedések mellett örülnék a folytatásnak. A sport szellemiségéhez jobban illene, ha a pályán dőlne el a bajnoki cím vagy a kiesés sorsa. Persze tudom, hogy a döntéshozóknak rengeteg dolgot kell mérlegelni, hogy minden szempontból felelősségteljes döntést tudjanak hozni.

A Salzburg sokáig remek formában volt, azonban a kényszerszünet előtt megtorpanni látszott a csapat, a LASK Linz le is előzte önöket a bajnoki tabellán, az Európa-ligából is kiestek. Mi lehet a hullámvölgy oka? Lehetséges, hogy jókor jött a kényszerszünet, és újra a régi Salzburgot láthatjuk, amely sorban nyeri a mérkőzéseket?
A kényszerszünet előtt úgy érzem, hogy visszataláltunk a helyes útra. Bejutottunk a kupadöntőbe, pozitív érzésekkel vártuk a folytatást. Ha vége a vírushelyzetnek és újra játszhatunk, akkor nagy önbizalommal fogunk nekimenni a rájátszásnak.

A Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőt is elhalasztották, így a nagy hiányzók, köztük Willi Orbán is visszatérhet a magyar válogatottba. Ennek fényében azért könnyebb szívvel vágnak neki majd a meccseknek? 
Ebből a szempontból lehet, hogy nekünk jól jött a halasztás, de változatlanul nehéz mérkőzés vár ránk Bulgáriában.
 

Szoboszlai Dominik

Nagyon várja már ezt a mérkőzést?
Természetesen.

Az AC Milan egyre nagyobb érdeklődést mutat ön iránt. Szívesen igazolna Olaszországba?
Egyelőre nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz a nyáron. Várom a bajnokság folytatását, rengeteg feladat vár még rám ebben az idényben. Minden mással kizárólag utána szeretnék foglalkozni.

Az UEFA még az év elején összeszedte azt az 50 fiatal játékost, akire ebben az évben érdemes lesz figyelni. Ugyanitt a manchesteri Paul Pogbához hasonlították. Mit szólt hozzá? Ön is lát hasonlóságot?
Megtiszteltetés, amikor az embert világsztárokhoz hasonlítják, ez nagy erőt ad ahhoz, hogy még többet dolgozzak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?