Szlovákia kikapott, lecsúszhat a pótselejtezőről

Glasgow |

<div>67 percen át emberhátrányban játszott a szlovák válogatott &ndash; és nem bírta ki a lefújásig kapott gól nélkül.</div>

A skótok elleni nagyszombati meccset Róbert Mak döntötte el két góllal, ezt is ő, két sárga lappal. A 17. percben szabálytalankodásért begyűjtötte első sárga lapját, hat perc múlva a másodikat: a bíró kiállította színészkedésért, mivel a 16-oson belül feldobta magát. Senki nem ért hozzá. Ennek ellenére a szlovák válogatott az első félidőben egyenrangú ellenfél volt, gyorsan, helyenként ötletesen játszott, két kiváló gólhelyzetet is kidolgozott, bár a másodikat a bíró les miatt lefújta.  A skótoknak is két óriási lehetőségük volt, Dúbravka mindkétszer bravúrral védett, a stadionban levő összes skót már a hálóban látta labdát. A második félidőben is hasonló volt a játék képe, a szlovákok nem adták meg magukat, Greguš jó lövésével gólt is szerezhettek volna. Egy bombaerős lövéssel nemsokára érkezett a skót válasz is, amit Dúbravka szögletre tolt ki, majd két óriási, csattanós felső kapufa következett. A skótok folyamatos nyomás alatt tartották a szlovák kaput, számtalan helyzetet dolgoztak ki, a levegőben lógott a gól és a 89. percben egy jobboldali beadás után meg is született, Škrtel rosszul nyúlt a beadásba. Skócia ezzel két ponttal megelőzte Szlovákiát, a második a csoportban 17 ponttal, Hamšíkék a harmadik helyen állnak 15 ponttal. Anglia hosszabbításban lőtt góllal legyőzte odahaza Szlovéniát és kijutott a vb-re. Skócia-Szlovákia 1:0 (0:0)Gól: Škrtel 89., öngól Piros lap: Mak (23. perc)Skócia: C. Gordon - Berra, Mulgrew, A. Robertson, Tierney - J. Morrison, Fletcher, Bannan - Forrest, Griffiths, M. Phillips Szlovákia: Dúbravka - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Greguš, Lobotka – Kucka (Gyömbér 80.), Hamšík (Duda 79.), Mak - A. Nemec (Weiss 79.)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?