Szlovákia kikapott Görögországtól

Pozsony |

<p>Nem sikerült Vladimír Weiss bemutatkozása a szlovák válogatott kispadján, Görögország tegnap este 2:0-ra legyőzte Szlovákiát a Téglamezőn. SZLOVÁKIA-GÖRÖGORSZÁG 0:2 (0:0) Biztatóan kezdték a szlovákok a találkozót, Vittek már a 2. percben majdnem a kapuig ment a labdával, tíz perc múlva pedig Škrtel mutatott be hasonló szólót.</p>

Az első görög helyzet csak ezután következett, és Senecký kapus is kellett hozzá, aki addig próbált cselezni, amíg el nem vették tőle a labdát, de végül a hátvédsor menteni tudott.

A 17. percben a görög kapus sem remekelt, alászaladt egy beadásnak, Karhan azonban centikkel lemaradt a labdáról. A 21. percben Hološko lőtt ígéretes helyzetben a kapu mllé, ezután viszont leült a meccs, elcsendesült a közönség, s már csak néhány bátortalan trombitaszó hangzott fel itt-ott a téglamezei éjszakában. A 42. percben Sapara bombalövése rázta fel a szurkolókat, Halkiasz vetődve hárított.

A második félidőt a görögök kezdték jobban, Gekasz már az 52. percben vezetést szerezhetett volna a 2004-es Európa-bajnoknak, ám csukafejesét Senecký védte. Tíz perc múlva viszont már két kapus is kevés lett volna a végletekig kijátszott görög akciónál, Szalpingidisz beadása után Gekasznak csak a hálóba kellett passzolni a labdát – a szlovák védelem elaludt, de rendesen… Öt percen belül 0:2 lehetett volna az állás, Szalpingidisz viszont csak a kapufát találta el. Próbálkozgattak a szlovákok, de igazán gólveszélyes akciót nem tudtak vezetni, és a szögletekből sem tudtak semmit kihozni. A görögök ezzel szemben pillanatok alatt a kapu előtt termettek, amikor a 81. percben hozzájuk került egy eladott labda, és a pontos támadás végén ismét Gekasz lőtt a hálóba Gekasz a 86. percben mesterhármast is elérhetett volna, ám Senecký ezúttal tiszta ziccerben védett. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?