Szlovák vereség a nyitányon

Nagyszombat |

<p>Az utolsó utáni pillanatban kapott góllal 1-0-ra kikapott az angoloktól a Škrtel kiállítása miatt fél órán át emberhátrányban játszó szlovák labdarúgó-válogatott a vb-selejtezők nyitányán.</p>

Ján Kozák, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Kuckára sérülés miatt nem számíthatott, de kisebb meglepetésre Ján Gregušt jelölte a kezdőcsapatba Norbert Gyömbér helyett. Az első komolyabb lelátói felhördülést is Greguš váltotta ki, aki a 7. percben Hart kapus rossz kirúgása után az üres kaput is célba vehette volna az angol térfél közepéről, de a labda és a lehetőség meglepte a koppenhágaiak légiósát.

Az első 20 percben jobbára mezőnyjáték folyt némi angol fölénnyel, csak néhány rögzített helyzet (2 angol szöglet és 2 szlovák beívelt szabadrúgás) okozott némi izgalmat a lelátón, amely a meccs jelentősége ellenére elég visszafogott volt.

Az angoloknál a 116. válogatottságával az örökranglista második helyére előrelépő Wayne Rooney az Eb-hez hasonlóan most sem tudott igazi karmestere lenni csapatának, a vendégek támadásai általában lassú labdajáratásba torkollottak. (A 30. percben meg is indult az első spontán mexikói hullám.)

A 37. percben jegyezhettük fel az első komolyabb lehetőséget, az angol vedők a tizenhatoson belül bizonytalankodtak, Ďuriš lecsapott a labdára, begurította az ötös vonalára, de a hosszú sarokra érkező Švento lemaradt róla. Rögtön az ellentámadás során a szlovák hátvédek is adtak egy ajándéklabdát Sterlingnek, ám ő éles szögből kevéssel a kapufa mellé lőtt.

A játék képe a szünet után sem változott, az angolok nem pörgették föl a nem túl magas tempót, a szerb Mazsics játékvezető pedig majdnem minden beívelésnél kifelé ítélt szabadrúgást – az 52. percben épp nem, de Kozáčik kapus résen volt Kane fejesénél, mellyel a Tottenham csatára csapattársait kereste.

Az 58. percben a szlovák csapat megfogyatkozott, Škrtel meglehetősen szigorúan, egy tucatfaultért megkapta második sárga lapját (az elsőt is egy Angliában megszokott fejpárbaj miatt mutatta fel neki a bíró). A létszámfölényben a vendégek mintegy tíz  perc múltán kezdtek nyomni, Rooney majd Sterling lövése okozott nehéz perceket Kozáčiknak. A 70. percben Rooney igéretes helyről elvégzett szabadrúgasa szállt mellé.

A 76. percben Lallana pillanatai következtek, előbb szinte a semmiből a kapufára lőtt, majd az ismétlését Kozáčik öklözte ki. Az angolok felváltva próbálkoztak ívelésekkel és távolabbi lövésekkel, a csereként beállt Sturridge többször is zavart okozott, de ő sem tudta feltörni a szlovák védelmet. S amikor a 90. percben már Kozáčik is verve volt, Walcott gólörömének a bíró les miatti sípszava vetett véget. S mikor már úgy tűnt, az Eb csoportmeccse után a vb-selejtezők nyitányán is 0-0-át játszanak a csapatok, a negyperces ráadás utolsó pillanataiban Walker az ötös sarkán álló Lallanához passzolt, aki Kozáčik lábai között talált a hálóba.

Az angolok 1-0-ra győztek, a szlovákok nem tudták kibekkelni az emberhátrányt.

Szlovákia-Anglia 0-1 (0-0)

Nagyszombat, 18 100 néző, játékvezető Mazsics (szerb).

Sárga lap - Škrtel, ill. Lallana. Piros lap - Škrtel (58.)

Szlovákia: Kozáčik-Hubočan, Ďurica, Škrtel, Pekarík-Greguš, Pečovský (56. Gyömbér)-Švento (76. Kiss), Hamšík, Mak (71. Kubík)-Ďuriš.

Anglia: Hart-Walker, Cahill, Stones, Rose-Dier, Henderson (64. Alli)-Sterling (70. Walcott), Rooney, Lallana-Kane (81. Sturridge)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?