Sport

Szlovák-magyar: 11 személyt állított elő a rendőrség

A rendőrség 11 személyt állított elő csütörtökön a szlovák-magyar EB-selejtező napján. Közülük 10 személy magyarországi, 1 pedig nagyszombati lakhellyel rendelkezik.
TASR

2019. március 22. 15:27

Kép: šport24

Erről Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta a TASR-t

A mérkőzést veszélyesnek nyilvánították, ezért a biztonsági intézkedések keretében a rendőrség körülbelül 600 rendőrt és egy konfliktuselhárító egységet küldött az utcára, ezenkívül kutyás és lovas járőröket, valamint különleges járműveket is biztosított.

„A rendezvény résztvevői nem sértették meg komolyabban a közrendet. A mérkőzés előtt a bevetett rendőrök kényszerítő intézkedéseket foganatosítottak a közbiztonság megőrzése érdekében”

– közölte Linkešová.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+14

Hozzátette: a rendőröket többször is azért vetették be, hogy elkerüljék a két szurkolótábor találkozását. "A sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrök kilenc magyarországi polgár számára róttak ki 150-től 200 euróig terjedő pénzbüntetést különböző szabálysértések miatt. Az érintett személyek pirotechnikai eszközöket akartak a stadion területére vinni, és több esetben nem tartották tiszteletben a biztonsági egységek utasításait” – mondta a szóvivő.

A rendőrség egy magyarországi állampolgár ellen – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával - büntetőeljárást indított. „Hasonló szabálysértést követett el a közrend fenntartása ellen az a 28 éves nagyszombati szurkoló, aki a mérkőzés előtt egy teleszkópikus botot rántott elő, és a magyarországi szurkolókat provokálta” – pontosított Linkešová. Az illető személyt a rendőrségre szállították, ahol 200 eurós pénzbüntetést kapott. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Még soha nem vonultak ennyien a Pride-on

Burgenland, a mesebeli táj

Richter: Nem fenyegetnek csoportos elbocsátások

Meghalt „Európa arca”

A németek többsége biztonságban érzi magát, de nagy részük nem bízik az állam védelmében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?