Szlovák kézilabdabravúr: a sírból hozták vissza a továbbjutást

<p>A szlovák női kézilabda-válogatott 23:21-re legyőzte a vb-ezüstérmes Szerbiát a magyar&ndash;horvát közös rendezésű Európa-bajnokság harmadik csoportmeccsén, így harmadik lett a csoportjában, és továbbjutott a zágrábi középdöntőbe.&nbsp;</p>

A szünetben a szerbek vezettek öt góllal, Dusan Poloz együttese a sírból hozta vissza a meccset. A mérkőzés hőse a nyolcgólos Jakubisová és a hetesölő Gubiková volt. Az év meccseként felvezetett találkozót a nézők és a sajtó háborgása után végül élőben tűzte műsorára a szlovák közszolgálati televízió, de a drukkerek eleinte nem lelték örömüket Dubajováékban. A vb-ezüstérmes szerbek ugyan zötyögősen kezdtek, és Lucia Gubiková több bravúrt is bemutatott a szlovák kapuban, de támadásban a szlovákok jó ideig nem tudtak túllépni a saját árnyékukon. Így aztán 3:3 után megléptek 8:3-ra a szerbek, és bár Gubiková továbbra is átlagon felüli teljesítményt nyújtott, és néhányszor a kapufák is segítettek neki, mindez a támadások erőtlensége mellett csak arra volt elég, hogy ne nőjön olyan gyors ütemben a különbség. A szerbek a blokkolt szlovák lövések és gyakori technikai hibák után számtalanszor lerohanhatták ellenfelüket, és ezzel a lehetőséggel éltek is. A szlovákok a 18. és a 28. perc között egyetlen gólt sem lőttek. Az első félidő végén 11:6-ra vezették a szerbek, és úgy tűnt, eldőlt a meccs. A második játékrészre azonban megtáltosodtak a szlovákok, főleg a szélső Lydia Jakubisová volt kirobbanó formában. Gubiková is továbbra is szállította a bravúrokat, heteseket is védett. A 45. percben egyenlő, 15:15 volt az állás, nem sokkal később pedig a szlovákok Jakubisová góljának köszönhetően vezettek. A szerbek sem adták fel, őrült rohanás kezdődött minden egyes labdáert és gólért. Sok hiba jellemezte a meccset, mindkét csapat idegesen játszott. A szerbek vezettek 19:18-ra, majd 20:19-re és 21:20-ra is, de a szlovákok mindig egyenlítettek. 21:21-nél, két perccel a meccs vége előtt heteshez jutottak a szerbek, de Gubiková ezt is kivédte! A szerbek egyetlen gólt sem lőttek hetesből, a kapus összesen négy hetest fogott meg, az ötödik mellément. A másik oldalon a szlovákok is hétméterest lőhettek, Benusková pedig nem hibázott, és a szlovákok már ünnepelhettek, hiszen a döntetlen is  nekik kedvezett volna. A szerbek támadásából nem született gól, s végül Súkenníková állította be a 23:21-es végeredményt. A szlovákok boldogan ünnepelték a továbbjutást, vasárnap a zágrábi középdöntős csoportban folytatják az Eb-t.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?