Szinte minden második orosz visszaélést sejt az olimpiai beruházások mögött

Moszkva |

<div>Szinte minden második orosz korrupciót sejt a szocsi téli olimpiai beruházások mögött - derült ki a Levada Központ orosz közvélemény-kutató intézet legfrissebb felméréséből, amelyet egy független orosz hírportál ismertetett csütörtökön.</div><div>&nbsp;</div>

A válaszolók 47 százaléka az oroszországi olimpia megrendezésére fordított, eddig sohasem tapasztalt hatalmas költségeket a korrupcióval magyarázza. 34 százalékuk szerint a létesítményeket kivitelező cégek kapzsisága és becstelensége miatt rúgtak a költségek ilyen magasra.    A Vedomosztyi című orosz napilap tudomása szerint a szocsi téli olimpiára 1500 milliárd rubelt (1 rubel 0,02 euró) költött az orosz kormány.    A Levada Központ kutatói által megkérdezett oroszok 38 százaléka szerint a téli olimpiára is csak azért volt szüksége az országnak, hogy elverje a pénzt. 17 százalékuk úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin államfő és az orosz hatalom megítélésének javítása miatt volt fontos a játékok megrendezése. 15 százalékuk ítélte meg úgy, hogy a turisták Szocsiba csábítása miatt rendezik meg az olimpiát a Fekete-tenger partján lévő üdülővárosban.    A közvélemény-kutatás adatai szerint a megkérdezettek elenyésző, 7 százaléka biztos abban, van esély a visszaéléseket elkövető személyek felelősségre vonására. A kérdésre az "inkább nincs" választ 37 százalék jelölte meg.    Az oroszországi felmérésben részt vevők majdnem egynegyede tartja a téli olimpia megrendezését Oroszország számára tiszteletre méltó feladatnak, amely a sport fejlődését és a nemzetek összefogását segíti elő.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?