Szilágyi Szilárd ötöt vágott, történelmet írt

Szilágyi Szilárd

A 19 éves, ekeli színekben játszó Szilágyi Szilárd mesterötössel hívta fel magára a figyelmet a múlt hétvégén lejátszott bajnoki futballmérkőzésen.
 

A regionális bajnokságokban az utóbbi hetekben több helyszínen is gólözön szemtanúi voltak a futballhívek. Arra lettünk figyelmesek, hogy a góltermésben több ízben is pályafutásuk elején tartó labdarúgók jeleskedtek. Így volt ez a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportja 7. fordulójának szímői összecsapásán is. A vendég ekeliek 5:3-as győzelmében a tizenkilenc esztendős Szilágyi Szilárd vállalt oroszlánrészt, aki ötször (!) talált be a vendéglátók kapujába.
A nevezett az első focileckéket szülőfalujában, Ekelen sajátította el. Később a DAC-hoz került, az U17-es korosztály mezében meghatározó egyéniségnek számított. A folytatásban a bősiek II. ligás ificsapatának gólkirálya lett, az őszi idényt 16 találattal zárta. Keresztszalag-szakadása azonban egy évre kényszerpihenőre küldte. „Felépülésemet követően visszatértem Ekelre, ahol előbb két fronton, a helybeli ificsapatban és a felnőttek alakulatában álltam csatasorba. Mivel időközben az ifiből kiöregedtem, az Uzola István edző által irányított felnőttcsapatban harcoltam ki a kezdőember pozícióját. A muzslaiak elleni idénynyitón még nem találtam a hálóba, de a további párharcokon már     gólokkal is segítettem a kollektívát. 


Ipolyszalkán és a szőgyéniek elleni hazai meccsünkön egyszer, a Lipová és a Komjatice elleni bajnokin kétszer, a Podlužany elleni találkozón már háromszor, legutóbb Szímőn pedig ötször voltam eredményes” – elevenítette fel őszi eredményességét Szilárd, aki 14 találattal egyben a mezőny legeredményesebb játékosa. 


Elmondása szerint rengeteget köszönhet nagyapjának, az ekeliek egykori klubelnökének és szponzorának, Csepi Nándornak. „Tőle kaptam az első focilabdát, az első intelmeket. Velem tartott az edzésekre, a lelátóról figyelte játékomat. Buzdított, hasznos tanácsokkal szolgált” – fűzte tovább a gondolatsort a kis híján két méter magas, százkilós támadó, aki ennek ellenére gyorsaságban is felveszi a versenyt a védőkkel. „Testfelépítésem ellenére is robbanékony vagyok. Legutóbb is lefutottam a védőket. Góljaimat, a büntetőt leszámítva, a tizenhatoson kívülről leadott lövésekkel szereztem. Egyébként a trénernek, a kemény edzéseknek köszönhetően erőnlétileg is topon vagyok, vagyunk. Szímőn ketten is ügyeltek rám, de a második félidőre már elfáradtak. Most ugyan a legtöbben góljaimról beszélnek, eredményességemben azonban fontos szerepet játszanak a csapattársak. Azt sem zárom ki, hogy a jövőben felsőbb osztályban is kipróbálom magam. Jelen időben viszont az ekeliekkel szeretnék bajnoki címet nyerni” – nyilatkozta terveiről lapunknak Szilágyi Szilárd, aki mesterötösével történelmet írt. Ekeli színekben ugyanis a felnőttcsapat egyetlen játékosa sem szerzett eddig egy bajnokin öt találatot.


„Szilárd óriási potenciállal rendelkező labdarúgó. Szerintem magasabb szinten is tudna teljesíteni, de eddigi pályafutását sérülések keresztezték. Bivalyerős, gyors, rendkívül gólérzékeny. Nehezen hárítható lövésekkel mattolja az ellenfelek hálóőreit. A jövőben még sokra viheti. Mi viszont azt szeretnénk, ha segítené kollektívánkat egy osztállyal feljebb juttatni a honi fociranglétrán. Ahogy mondani szokás: evés közben jön meg az étvágy. Jelen pillanatban ugyan a muzslaiak állnak az élen, egy ponttal előznek meg minket. Azon leszünk, hogy átvegyük a vezetést. A jó képességű pozbaiak elleni szombati hazai párharcunk szintfelmérő lesz. Szeretnénk zsinórban hatodik meccsünket is megnyerni” – jellemezte ügyeletes gólzsákjukat, vázolta fel az elképzeléseket Uzola István, az ekeliek edzője. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?