Szikrázó, kemény csata

Budapest. A 20. fordulóban ismét nem lőtt gólt az éllovas Ferencváros, a siófokiak is 0:0-ás eredményt értek el idegenben, az MTK viszont a Viharsarokból hozta el a három pontot, s a kék–fehérek feljöttek a 2. helyre. A Fradi továbbra is egy ponttal vezet.

Gera Zoltán kihagyott egy tizenegyestnb1.hu felvéteHa kicsit összedrótozva is, de a Debrecen könnyű sérültjei végül vállalták a játékot, és így a vendégek a körülményekhez képest a legerősebb összeállításukban léphettek pályára az Üllői úton. Azért csak a körülményekhez képest, mert a műtét után lábadozó Böőr Zoltán biztosan, Selymes Tibor pedig alighanem helyet kapott volna a csapatban, ám az, hogy Sándor Tamás és Igor Bogdanovics játszhatott, biztosan növelte a Loki táborának derűlátását. A házigazdák öszszeállítására is igaz ez a megállapítás, ám az mindenképpen meglepetés, hogy Tököli Attila a jelek szerint nemcsak a kapitány, Lothar Matthäus, hanem Pintér Attila kegyeiből is veszített, amikor egymás után másodszor került a kezdők közül a kispadra. Aztán eltelt öt perc, és Pintér Attila már szervezhette is át a csapatát.

Kriston Attila még meg sem izzadt, máris mehetett az öltözőbe, miután jogosan kiállította őt Megyebíró játékvezető, aki nem sokkal ezután piros lapot mutatott fel Bernáthnak is. A hazaiak balszerencséje, hogy Gera ekkor mintha be lett volna oltva gólszerzés ellen, előbb gyengén rúgta el a labdát tizenegyesből, majd hatalmas ziccerben is hibázott.

A szünet után nagy volt a küzdelem, mindkét felet fűtötte a becsvágy, de a Fradi hiába birtokolta többet a labdát, a Debrecen hiába kereste szüntelenül a kontrák lehetőségét, jellemző, hogy a támadásoknál feltűnően esetlen Adam Kapics két távoli lövése volt a második félidő első negyedórájának legveszélyesebb próbálkozása. Mozgalmas, élvezetes volt a mérkőzés, érződött, hogy mindkét csapat – persze, a házigazda FTC esetében ez több mint természetes – elégedetlen az egy ponttal. Nem kell egetverő színvonalra, parádés egyéni alakításokra gondolni, de azt nem lehet vitatni, hogy a DVSC és a Fradi is megalkuvás nélkül harcolt a gólért, és az átlagnál nagyobb iramú és küzdelmesebb mérkőzést kerekített a második félidőből.

A Debrecen volt a kezdeményezőbb, közelebb is állt a győzelemhez, még akkor is, ha „az évezred helyzetét” a hajrában Gera és Tököli közösen pepecselte el. Ami ezúttal lényeges: a közönség nem unatkozott, olykor jól szórakozott, és a döntetlen reális eredmény.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?