Foci-Eb: Svájc a továbbjutásért, Skócia az „életben maradásért” küzd

Steve Clarke

Az első körben a magyar válogatottat legyőző Svájc már szerdán, a gyenge nyitányt produkáló skót csapat ellen biztosíthatja továbbjutását a legjobb 16 közé a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A svájciak Marco Rossi együttese ellen a ráadásban biztosították be 3–1-es sikerüket, de összességében megérdemelten nyertek és a szombaton nyújtott produkciójuk alapján egyértelmű esélyesei a skótok elleni találkozónak -különösen úgy, hogy a rivális kiütéses, 5–1-es vereséget szenvedett az Eb nyitómeccsén pénteken.

„Biztosak vagyunk benne, hogy a skótok talpra állnak a súlyos vereség után, komoly feltámadásra számítunk tőlük” – jelentette ki Giorgio Conini, a svájci szövetségi kapitány, Murat Yakin másodedzője. „Számukra ez nagyon fontos meccs lesz, miután nem úgy sikerült az első mérkőzésük, ahogy szerették volna. Tudjuk, hogy nem fognak ingyen adni nekünk semmit.”

Yakin a magyarok ellen több meglepő taktikai megoldást választott, ezek egyike, hogy csatárposzton Kwadwo Duah-nak szavazott bizalmat, aki góllal hálálta ezt meg. A szakvezető minden bizonnyal Skócia ellen is a kezdő sípszótól számít rá, ahogy a középpályás Michel Aebischerre is, aki szintén eredményes volt Szoboszlai Dominikék ellen.

A skótok – nyilatkozataik alapján – nem törtek össze a négygólos pénteki vereség után. Szövetségi kapitányuk, Steve Clarke pedig arról beszélt a svájciak elleni összecsapás előtt, hogy tisztában vannak vele, mi kell ahhoz, hogy egy komoly vereség után jó teljesítményt nyújtsanak.

„Amikor 5–1-re veszítesz, el kell fogadnod az összes kritikát. Az jó, hogy nekem van számos hasonló élményem, többször voltam már ilyen helyzetben, és mindig kiválóan tudtam az ilyen szituációkra reagálni, a játékosaim is így vannak ezzel” – fűzte hozzá.

Skócia számára a tét óriási, mivel egy újabb vereséggel a továbbjutás szempontjából szinte teljesen kilátástalan helyzetbe kerülne. Márpedig a válagtottnak az a célja, hogy – a korábbi 11 alkalommal ellentétben, amikor nagy tornán szerepelt – továbbjusson a kieséses szakaszba.

A Skócia-Svájc találkozót szerdán 21 órától játsszák Kölnben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?