Sujáék középdöntősök

<p>A szlovák női kosárlabda-válogatott ugyan 66:48-ra kikapott Törökországtól a Franciaországban zajló Európa-bajnokságon, ám Sujáék legyőzőikkel és Montenegróval együtt így is továbbjutottak a középdöntőbe az A csoportból.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A csoportmérkőzések tegnapi zárófordulójában egyértelmű volt a helyzet az A jelű kvartettben: ha kora délután Montenegró legyőzi Ukrajnát, azzal kiejti ellenfelét az Eb-ről. Montenegró 72:60-ra győzött, így a törökökkel és a szlovákokkal együtt bejutott a középdöntőbe, ahol a B csoport első három helyezettjével fog találkozni (a másik létrejövő hatosba pedig a C és D négyesek 3-3 továbbjutója került).

Nem voltak felszabadultak

A szlovák válogatott tegnap így azzal a tudattal léphetett pályára a már két kör után továbblépő törökök ellen, hogy az eredménytől függetlenül ott lesz a kontinens 12 legjobb csapata közt. Az első negyed kiegyenlített játéka után (12:12) a félholdasok rákapcsoltak, a második tíz percben jóval agresszívebben védekeztek, s Ivan Vojtko szövetségi kapitány védenceinek csak a távoli, nem túl pontos kísérletek maradtak – így félidőben 32:20-ra vezetett Törökország.

A két évvel ezelőtti Eb ezüstérmese a szünet után is profitált ellenfele gyakori labdavesztéseiből és nem túl veretes dobóteljesítményéből, s a két csapat közti különbség tovább nőtt (egy ideig 21 pontos is volt). A szlovákok közül egyetlen játékos, Anna Jurčenková szerzett kétszámjegyű pontot (10).

„Sajnos nem bírtunk a törökökkel. Kicsit nehézkesen kezdtünk, a védekezés nem volt rossz, de a támadás akadozott. Az ellenfél játékosai nagyon gyorsak, nehéz volt feltörni a védelmüket. Nem tudtunk érvényesülni – mondta lapunknak Suja Tímea, a szlovák válogatott somorjai irányítója a 66:48-as vereséget követően. – A lényeg, hogy továbbjutottunk, és az is jó jel, hogy 66 ponton tartottuk az éremesélyes törököket.”

Ez utóbbi tényt Ivan Vojtko is kiemelte, de elmondta, csalódott, hogy Kupčíkováék nem kosaraztak felszabadultabban. „A továbbjutásunk miatt érzett örömöt kissé elrontotta mai teljesítményünk. Érthetetlenül rosszul játszottunk támadásban. Ha jobban céloztunk volna, nyugodtan elérhettük volna a 60 pontos határt is. Gyorsan el kell felejtenünk ezt a meccset, és a folytatásban vissza kell térnünk az előző két találkozón mutatott játékhoz.”

Folytatás holnapután

A folytatásban, csütörtöktől tehát még legalább három meccset játszik a Vannes-ból Lille-be költöző szlovák válogatott: Spanyolországgal és a svéd–olasz páros egyikével biztosan találkozik a Vojtko-csapat, a harmadik ellenfél pedig az iménti duó másik tagja vagy Oroszország lesz (a B csoport sorrendjéről döntő mérkőzések lapzárta után értek véget).

A középdöntőből – ahova a csapatok magukkal vitték az alapcsoportokban egymás ellen elért eredményeiket – az első négy gárda jut a legjobb nyolc közé, ahol már kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek. (SITA, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?