Suja Tímea: „Elégedettek vagyunk”

Suja Tíme

1 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a francia–spanyol közös rendezésű Európa-bajnokságot a szlovák női kosárlabda-válogatott, amely kis szerencsével a csoportból is továbbjuthatott volna.
 

A szlovák csapat ugyanis a svédek elleni vereség után (57:74) legyőzte a fehéroroszokat (58:54), ami a spanyolok elleni papírforma vereséget (61:93) is belekalkulálva elég lehetett volna a továbblépéshez. 

Olyannyira, hogy a másik három négyesből a harmadik helyezettek mind ugyanúgy 4 ponttal jutottak tovább. Sujáék azonban a körbeverések miatt Svédországgal végeztek azonos pontszámmal, így az egymás elleni meccs az északiak javára döntött.

Suja Tímea, a szlovák válogatott egyik legrutinosabb tagja azonban mégsem nevezte pechesnek a tornát. „Minden meccs, amit lejátszhattunk, pluszt jelent. A svédek játéka nem feküdt nekünk, fizikálisan és gyorsaságban sem. A fehéroroszok ellen azonban minden kijött, talán kicsit le is becsültek minket. Maximálisan elégedettek vagyunk az Eb-vel, mert ami a csapatban volt, azt meg tudtuk mutatni. A körbeverésekkel egy ilyen tornán számolni kell. A svédek a fehéroroszok ellen rossz napot fogtak ki, a negyeddöntőbe jutásért rendezett meccsen az olaszok ellen viszont ismét ugyanolyan jól kosaraztak, mint ellenünk” – összegezte a történteket lapunknak a somorjaiak irányítója. 

Azt, hogy milyen nehéz csoportban szerepelt Juraj Suja szövetségi kapitány együttese, jól jelzi, hogy egyedül az A jelű négyesből van ott három csapat is a ma sorra kerülő negyeddöntőkben.

„A statisztikáim nem sokat árulnak el a meccseimről. Igyekeztem hasznos lenni védekezésben, de már nem rám épül a válogatott, ami teljesen természetes – jegyezte meg a 37 éves játékos saját teljesítményével kapcsolatban. – Fura volt a buboréklét Valenciában, mindenhol rendőrök ellenőriztek. Egyszer tudtuk elérni, hogy a szemközti parkban sétálgathassunk egy órát, de akkor sem hagytak magunkra.”

Itthon azonban már minden kötelezettségnek vége. „Mentálisan sok volt ez a felkészüléssel együtti hat hét. Most egy ideig semmilyen formában nem akarok a kosárlabdával foglalkozni, igyekszem kárpótolni a családom az utóbbi húzós időszakért” – tette hozzá Suja. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?