Suja Tímea: „A sok utazás fárasztóbb a meccseknél”

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSLille. Ma (14.00) a szlovák női kosárlabda-válogatott is megkezdi szereplését a franciaországi Európa-bajnokság E jelű középdöntős csoportjában: elsőként a jóval esélyesebb spanyolokkal találkozik Ivan Vojtko szövetségi kapitány csapata.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Lille. Ma (14.00) a szlovák női kosárlabda-válogatott is megkezdi szereplését a franciaországi Európa-bajnokság E jelű középdöntős csoportjában: elsőként a jóval esélyesebb spanyolokkal találkozik Ivan Vojtko szövetségi kapitány csapata. „Ők és az olasz–svéd páros is nagyon erős ellenfél lesz. De minden meccs más, ezért megpróbálunk a háromból két találkozót megnyerni, ami talán elég lesz ahhoz, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé. A csapatokat már láttuk élőben is játszani, mert ugyanabban a vannes-i csarnokban szerepeltünk. Tudjuk, hogy erősek és jó kosárlabdát játszanak” – mondta lapunknak Suja Tímea, a szlovákok irányítója a tegnapi szünnapon.

A válogatottra ráfért a pihenés, mert az alapcsoportban három nap alatt kellett három meccset lejátszaniuk a montenegróiak, az ukránok és a törökök ellen. „Ezek mind nehéz gárdák elleni, fontos 40 percek voltak. Átlagban nem játszottam többet meccsenként 20 percnél, úgyhogy nem vagyok annyira elfáradva. Sokkal rosszabb volt a Lille-be való utazás, ez több energiát kivett belőlünk, mint a három meccs összesen” – állapította meg a somorjai játékos.

A 600 kilométeres keddi buszozás után a szlovákok már berendezkedtek a belga határnál fekvő városban, ahol jövő csütörtökig, a középdöntő végéig lesz a Vojtko-csapat (a másik, F csoport küzdelmei Vendéspace-ban zajlanak). „Kicsit fárasztó volt Vannes-ban, hogy a szállás elég messze volt a csarnoktól, itt Lille-ben pedig teljesen a városon kívül vagyunk, ami szintén nem a legjobb. Szerencsére az otthoni dolgoknak, Janáč elnök leváltásának semmilyen hatását nem érezzük. Tudjuk, hogy szerényebb felszereléssel jöttünk, mint például a spanyolok, de ezen nem tudunk változtatni. Most csak az egy hét alatt ránk váró három meccsre próbálunk összpontosítani” – tette hozzá Suja. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?