Straka alatt inog a kispad

Pozsony |

<div>Komoly krízisben van a pozsonyi Slovan futballcsapata, utóbbi négy meccséből hármat elvesztett (Žilina 0:3, Young Boys 0:5, Trenčín 0:2), a DAC otthonában pedig remizett (1:1). František Straka vezetőedző alatt nagyon inog a kispad.</div><div>&nbsp;</div>

Szeptemberben a IV. ligás Modranka elleni Szlovák Kupa-meccstől (5:1) eltekintve a Slovan mindössze egy gólt lőtt, Soumah Dunaszerdahelyen talált a kapuba. František Straka a zsúfolt programban látja a csapat gyengélkedésének az okát.„Néhány játékosomra szinte nem ismerek rá. A vereségek hatására elillant a futballisták önbizalma. A meccseken keveset mozognak, játékukból hiányzik az agresszivitás. Így volt ez a trencséniek ellen is – nyilatkozta a Slovan honlapjának a cseh tréner. – Már 17 tétmérkőzés mögöttünk van, kulcsembereink elfáradtak. De természetesen ez nem mentség a kudarcsorozatra. Rendkívül sikeres augusztust zártunk, a szeptember viszont eddig rémálomszerű a számunkra.” Straka a trencséniektől elszenvedett hazai vereség után arra az újságírói kérdésre, hogy nem fontolgatja-e a lemondását, így felelt: „Miért kellene lemondanom?!” Kíváncsiak voltunk, hogy František Straka élvezi-e még a klubvezetők bizalmát. „Ha nem így lenne, akkor már nem ő lenne az edző. De ez a Slovan belügye, a döntés a klubtulajdonos kezében van” – mondta lapunknak Petr Kašpar, az égszínkékek alelnöke. Emellett az is borzolja a kedélyeket a pozsonyi klubnál, hogy a Belasá Šlachta elnevezésű szurkolói csoport Juraj Halenár elküldését követeli. „Azzal, amit ismételten megengedett magának a berni kupameccs után az öltözőben, tovább bomlasztja a közösséget. A csapatot Svájcba elkísérő drukkereket is újra vérig sértette. Az utóbbi időben rendre gyengén focizik, a fizetése viszont teljesítményéhez képest horribilis. Ezért nem akarjuk, hogy Halenár a Slovanban játsszon, követeljük szerződésének a felmondását” – áll a szurkolói csoport közleményében, amelyet Straka edzőnek és Ivan Kmotrík klubtulajdonosnak is elküldtek. Straka a 31 éves csatárt csak tartaléknak nevezte szerdán a trencséniek ellen, végig is ülte a bajnokit. A klubtulajdonos viszont védelmébe vette az eddig 123 élvonalbeli gólt szerző támadót: „Kitartunk mellette. Hova jutnánk, ha a szurkolók mondanák meg, hogy mit tegyünk az egyesülettel” – szögezte le Ivan Kmotrík.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?